- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Šta čeka Srbiju?

© Foto : FIBAKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije je porazom od Italije u prvom meču druge faze Mundobasketa propustila prvu šansu da se plasira u četvrtfinale. Ipak, Srbija i dalje ima šanse da bude prva u Grupi I i time izbegne ukrštanje sa Sjedinjenim Američkim Državama u nokaut fazi.
Košarkaška reprezentacija Srbije je porazom od Italije u prvom meču druge faze Mundobasketa propustila prvu šansu da se plasira u četvrtfinale. Ipak, Srbija i dalje ima šanse da bude prva u Grupi I i time izbegne ukrštanje sa Sjedinjenim Američkim Državama u nokaut fazi.
Za to je neophodno da najpre Dominikanska Republika pobedi Portoriko, a potom da u nedelju Srbija savlada Dominikansku Republiku sa više od četiri poena razlike.

To je kalkulacija jer se u slučaju stvaranja trougla, odnosno tri reprezentacije sa istim odnosom pobeda i poraza, gleda se međusobna koš razlika. Pobedom od četiri poena viška, Srbija bi imala razliku od +2, Dominikanska Republika +1, a Italija -3.

Bez obzira na sve drugo, Srbija bi u tom scenariju bila prva u Grupi I i time bi izbegla Ameriku u nokaut fazi.
Trenutna računica je potpuno jasna. Dominikanska Republika je savladala Italiju sa pet poena razlike (87:82), zbog čega je trenutno na +5, dok je Italija nakon pobede nad Srbijom na - 3 i ništa ne drži u svojim rukama, ali daleko od toga da je otpisana.
Košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Mundobasket 2023
Doktor otkrio stanje Simanića: „Najveća briga – mogućnost da se sačuva bubreg“
Azuri će navijati ili za pobedu Dominikane, zbog čega bi zauzeli drugo mesto zbog boljeg skora u odnosu na Srbiju ili da Orlovi slave sa ubedljivijom razlikom i Dominikanu spuste ispod tog minusa od tri poena u ukupnom količniku.
Dakle, Italija može da bude samo druga ili eliminisana.
Srbiji svaka pobeda garantuje četvrtfinale, a svako slavlje nad Dominikanskom Republikom iznad četiri poena prednosti je stavlja na prvu poziciju u Grupi I.
Naravno, neophodno je da prethodno Dominikana opravda ulogu favorita i savlada Portoriko.
U ovom momentu Srbija ima učinak od tri pobede i jednog poraza, koliko i Italija, a mnogo toga će biti jasnije posle duela Dominikanske Republike i Portorika koji počinje od 14.00.
Dominikanska Republika bi trijumfom obezbedila mesto u četvrtfinalu, dok bi u slučaju poraza sva četiri tima imala po tri pobede i poraz pred odlučujući nedeljni dan, što znači da će u dalji tok takmičenja ekipe koje u poslednjem kolu upišu pobede.
Orlovi u nedelju u 14.00 igraju sa Dominikanskom Republikom i pobedom bi mogli da obezbede čak i prvo mesto ukoliko slavi sa više od četiri poena razlike, a Italija u nedelju od 10.00 igra protiv Portorika.
Srbija Italija Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2023
Mundobasket 2023
Istorija se ponovila – Srbija ponovo poražena od Italije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala