- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Brjanskoj oblasti Rusije razbijena ukrajinska diverzantska grupa /video/

© Foto : FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik FSB tokom operacije privođenja članova terorističke organizacije
Pripadnik FSB tokom operacije privođenja članova terorističke organizacije - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Pratite nas
Pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) razbili su u Brjanskoj oblasti diverzantsku grupu ukrajinskih obaveštajnih službi koja je planirala da izvrši seriju terorističkih napada u Rusiji.
„FSB je u saradnji sa Federalnom službom Nacionalne garde i Ministarstvom unutrašnjih poslova 30. avgusta 2023. godine na teritoriji Rusije presekla delovanje ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, koju su činili pripadnici Služba bezbednosti Ukrajine, vojnici Glavne obaveštajne uprave i Službe za specijalne operacije Ministarstva odbrane Ukrajine“, navodi se u saopštenju FSB.
Kako se ističe, cilj diverzanata bilo je izvršavanje serije terorističkih akata na objektima vojne i energetske infrastrukture.
„Tokom operativno-borbenih mera u Navlinskom okrugu Brjanske oblasti likvidirana su dva pripadnika grupe, petoro je privedeno, od kojih je troje ranjeno“, dodaje se u saopštenju.
Svaki diverzant je sa sobom imao impresivan arsenal: mitraljeze američke proizvodnje sa uređajima sa prigušivačima, moćne eksplozivne naprave, veliki broj granata i patrona za oružje NATO-a i uređaje za noćno osmatranje.
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
RUSIJA
U Kalugi priveden pristalica „Azova“ zbog pripremanja terorističkog napada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala