- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Kalugi priveden pristalica „Azova“ zbog pripremanja terorističkog napada

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) sprečili su teroristički napad na objekat kritične infrastrukture u Kalugi, koji je pripremao pristalica „Azova“ (ukrajinski nacionalni bataljon zabranjen u u Rusiji kao teroristički), koji je planirao da potom ode u Ukrajinu.
„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije presekla je nezakonite radnje državljanina Rusije, stanovnika Kaluške oblasti, koji je samoinicijativno uspostavio i održavao kontakte sa predstavnicima ukrajinske paravojne grupe, a takođe je, po njihovom zadatku, nameravao da izvrši teroristički akt“, navodi se u saopštenju FSB.
U saopštenju se dodaje da je privedeni hteo da ode u Ukrajinu kako bi učestvovao u borbenim dejstvima na strani Oružanih snaga Ukrajine u sastavu „Azova“. Osim toga, po zadatku militanata optuženi je pripremio teroristički napad na jedan od „kritičnih infrastrukturnih objekata Kaluge“. FSB nije precizirala o kakvom objektu se radi.
U skrovištu koje je opremio pronađene su komponente i delovi improvizovane eksplozivne naprave, a u korišćenim sredstvima veze pronađena su uputstva za izradu eksplozivne naprave i prepiska sa ukrajinskim koordinatorom.
Protiv njega je pokrenut krivični postupak za pripremu veleizdaje, teroristički napad, učešće u aktivnostima terorističke organizacije i obučavanje u svrhu terorizma.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala