- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jovana otkrila kako je Srbija priredila preokret: „Da pokažemo ko smo i šta smo“

© AP Photo / Virginia MayoJovana Stevanović
Jovana Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Pratite nas
Posle izgubljenog prvog seta od Češke u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, srpske odbojkašice shvatile su da moraju da pojačaju ritam. Preokret je napravljen, a velike zasluge idu i Jovani Stevanović koja je briljirala u poslednja dva seta.
Jasno je bilo na početku meča da nešto ne štima u timu srpskih odbojkašica, a onda je posle prvog seta usledila pauza i potpuni reset. Jovana Stevanović posle pobede Srbije i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva (24:26, 25:17, 25:11, 25:13) otkrila je u čemu je bio ključ preokreta.
„Iskreno, prvim setom nisam zadovoljna jer ušle smo previše opušteno u meč, a to ne smemo sebi da dozvoljavamo, jer svi su gladni i žele da igraju protiv Srbije - svetskog šampiona. U drugom setu podigli smo nivo odbrane i napada i svega. Drago mi je da smo dobili opomenu, sa kojom treba da uđemo u sledeći meč. Nema opuštanja i treba jako da gazimo od samog početka. Jednostavno smo se skupile i rekle – Hajde, sada treba da zategnemo, da pokažemo ko smo i šta smo. I na kraju je tako i bilo“, rekla je Jovana Stevanović.
Uz maestralnu Tijanu Bošković sjajna je bila Jovana koja je pokrenula ekipu u važnim trenucima.
„Jednostavno to je timski bes i nervoza, ljute smo bile što smo dozvolile to da nam se desi. Tako da je taj adrenalin došao, koji nam je falio kroz celo takmičenje. Nije loše što nam se ovo desilo“, objasnila je Stevanovićeva.
U polufinalu Srbiju čeka selekcija Holandije koja ima kvalitetnu ekipu.
„Očekujem da mi koncentrisano i maksimalno motivisano uđemo u taj meč, jer se na kraju kvalitet vidi. Ulazimo u svaku utakmicu sa maksimalnim poštovanjem prema protivniku, ali da ne zaboravimo ko smo“, zaključila je Jovana.
Srbija Češka odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
SPORT
Srpske kraljice otplesale do polufinala – odbojkašice se bore za novu medalju!
Odbojka, muškarci, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
SPORT
Silan start srpskih odbojkaša na Evropskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala