- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi šamar za srpski fudbal – Čuka sa šest golova ispraćena u Ligu konferencija

© Foto: FK ČukaričkiČukarički - Olimpijakos
Čukarički - Olimpijakos - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Pratite nas
Srpski fudbal se susreo ponovo sa realnošću ovog četvrtka u Leskovcu gde je Čukarički još jednom nadigran od strane Olimpijakosa u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope - 0:3 (0:2). Ukupno u dve utakmice Brđani su primili šest golova, pokazali baš ništa i samo produžili agoniju.
Brđanima ostaje uteha da će jesen nastaviti u grupnoj fazi Lige konferencija, a ukoliko ih sutra ne pogleda sreća na žrebu od 14.30 časova, ne ginu im nove blamaže i srozavanje ugleda ionako posrnulog srpskog klupskog fudbala.
Olimpijakos im nije dozvolio da dišu u prvih 45 minuta, a dominirao je nošen podrškom sa tribina na kojima su zajedno navijali navijači grčkog velikana i Crvene zvezde.
Atinjani su poveli u 34. minutu preko iskusnog Matsurasa, a malo je falilo da El Kabi poveća prednost jer mu je u 39. poništen pogodak zbog ofsajda.
Ipak, golman Brđana Samurović koji je spasio nekoliko golova, nije mogao ništa u 45. kada je Španac Pep Bijel povisio na 2:0.
Olimpijakos je nastavio da dominira i u drugom poluvremenu, a samo što je krenula lopta s centra gosti su stigli i do trećeg gola u 53. minutu.
Centrirao je Fortunis, a nekadašnji štoper Verdera Panajotis Retstos glavom matirao golmana Čukaričkog za 3:0.
Svesni da su završili posao, gosti su u poslednjih pola sata povukli ručnu, izmenili sastav i odmorili neke od nosilaca za nastavak obaveza u prvenstvu. Imali su nekoliko dobrih prilika, ali su Brđani preživeli i odbranili se.
Partizan i Sabah - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
SPORT
Očajni Partizan se porazom oprostio od Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala