- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere isprašio Francuza i zakazao srpski derbi u Njujorku – Cicipas eliminisan

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković i Laslo Đere
Novak Đoković i Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u treće kolo US Opena posle ubediljvog trijumfa nad Francuzom Ugom Gastonom u tri seta - 6:1, 6:2, 6:3.
Momak iz Sente je nastavio sa impresivnim partijama u Njujorku, a rival u trećem kolu biće mu zemljak Novak Đoković ukoliko eliminiše Španca Zapatu Miraljasa.
Za razliku od prethodnog meča u kome mu je trebalo dva i po sata da izbaci u tri seta Amerikanca Nakašimu, ovoga puta je Đere proveo na terenu nešto manje vremena. Za oko sat i po očitao je lekciju 99. teniseru sveta i poslao ga kući.
U prvom setu je Laslo protutnjao terenom kao furija. Vezao je dva brejka i svoj dobar servis i stigao do 5:0, posle kojih je lako priveo ovaj deo igre kraju - 6:1.
U drugom smo videli četiri brejka u prvih pet gemova, ali je čak tri napravio naš teniser za koga Francuz nije imao rešenje. Čim je Laslo stigao do 4:1 bilo je jasno da će dobiti i drugi set i faktički završiti posao - 6:2.
Gaston je pružio otpor Srbinu tek u trećem setu, ali prekasno jer je Đere napravio brejk u trećem gemu za 2:1, posle koga je na svoj servis priveo meč kraju. Meč je okončao drugim brejkom u ovom setu i potvrdio sjajnu partiju - 6:3.
Šteta samo što Đere u sledećoj rundi ide na megdan verovatno zemljaku Novaku Đokoviću koji ima velike ambicije u Njujorku i koji će sigurno biti favorit.
Veliko iznenađenje dogodilo se nešto kasnije kada je Stefanos Cicipas, sedmi nosilac, posle maratonskog meča i velike borbe eliminisan od 128. tenisera sveta Dominika Strikera rezultatom 5:7, 7:6, 7:6, 6:7, 3:6.
Favorizovani Grk je imao čak i meč loptu protiv Švajcarca, ali je nije iskoristio pa je Striker zabeležio prvi trijumf u karijeri nad igračem iz top 10.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
SPORT
Više ga namučilo sunce nego Španac – Đoković rutinski do trećeg kola US opena
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
SPORT
Medvedev: Može da se poludi!
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2023
SPORT
Alkaras kao nekada Nadal: Majica bez rukava „uplašila“ Nemca – i pesma za iskupljenje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala