- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama i maraton „servirali“ Srbiji rivala u četvrtfinalu EP

© Foto : FIVBTijana Bošković
Tijana Bošković - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Impresivno deluju aktuelne prvakinje sveta, odbojkašice Srbije, koje na Evropskom prvenstvu imaju šest od šest i lako su preko Švedske (3:0) stigle do četvrtfinala. Čekale su "gracije" protivnika, a to će biti Češka, koja je posle drame i maratona eliminisala Ukrajinu sa 3:2.
Srbija je posle pet položenih ispita u grupnoj fazi, demonstrirala silu u Briselu protiv Švedske, koju je za sat i po vremena igre pobedila rezultatom 25:17, 25:13, 25:16. Za razliku od njih, Čehinje su se žestoko namučile sa Ukrajinkama, protiv kojih su slavile u maratonskom duelu - 25:22, 25:22, 20:25, 10:25, 15:12.
Činilo se da će Češka slaviti ubedljivo protiv Ukrajine i da će i ona lako do megdana Srbiji, ali je usledilo buđenje žuto-plavih. Čehinje su ispustile vođstvo od 2:0 u setovima i dozvolile sebi da se igra odlučujući peti set.
Tamo su imale više znanja, sreće i koncentracije i na kraju su slavile rezultatom 15:12, što ih je odvelo do četvrtfinala, gde ih čeka favorizovana Srbija.
Prvi četvrtfinalni susreti na Evropskom prvenstvu igraju se utorak. Sastaju se Holandija i Bugarska od 18 sati, kasnije izlaze na teren Italija i Francuska od 21 čas.
Dan kasnije, odnosno u sredu, zakazana su preostala dva četvrtfinala, a Srbija će igrati protiv Češke od 20 časova. Pre njih na teren će od 17 sati Turska i Poljska.
Iako je srpska kaznena ekspedicija još jednom demonstrirala silu na EP, selektor Đovani Gvideti je poručio da nije očekivao tako ubedljiv trijumf.
„Očekivao sam da možemo da pobedimo 3:0, jer je naš tim sigurno jači od Švedske. Ali, nisam očekivao da bude tako lako. Ekipa je imala dobar pristup, odlično je igrala u bloku i u odbrani. Šveđankama je bilo teško da ostanu u meču, jer je svaki napad bio uhvaćen. Bilo je lepo videti to. Sada se okrećemo narednoj utakmici, koja je veoma važna. Imamo jedan dan za oporavak i pripremu. to je dobro, ali ne i dovoljno. Tako je i našem rivalu, tako da ne možemo da se žalimo“, rekao je Italijan na klupi Srbije.
Srbija Švedska odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
SPORT
Moćne Srpkinje su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva – Šveđanke lak plen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala