- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija

Đoković „ekspres“ – Srbin za 96 minuta do drugog kola US Opena i povratka na tron

Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, trijumfalno se vratio na US Open posle jednogodišnje pauze zbog zabrane ulaska u SAD. U svom prvom meču u Njujorku, Nole je za samo 96 minuta preslišao Francuza Aleksandra Milera rezultatom 6:0, 6:2, 6:3 i plasirao se u drugo kolo poslednjeg Grend slema u sezoni, obezbedivši povratak na tron ATP liste.
Naredni rival najboljem teniseru svih vremena biće Španac Zapata, taj meč na programu je u noći između srede i četvrtka.
Pobeda u prvom kolu US Opena nad Francuzom Novaku je obezbedila povratak na prvo mesto ATP liste, s obzirom na to da je razlika između njega i Španca Karlosa Alkarasa pre početka turnira bila samo 20 bodova. Novak je trijumfom zaradio dodatne poene jer nije branio ništa, dok Alkaras brani 2.000 bodova kao prošlogodišnji osvajač.
Što se tiče meča, Đoković je furiozno otvorio susret. Prvi set okončao je bez izgubljenog gema za samo 24 minuta uz 15 vinera i svega četiri greške.
U nastavku susreta Srbin je nastavio dominaciju, otvorio je drugi set sa novim brejkom, posle čega je usledila potvrda. I u petom gemu ponovo je Novak "ukrao" servis indisponiranom rivalu iz Francuske za nedostižnih 4:1.
Usledio je ribrejk u režiji Milera, da bi na kraju set bio okonačan rezultatom 6:2 posle 37 minuta borbe.
Već tada je bilo jasno da je samo pitanje kojim rezultatom će biti okončan treći set, a Đoković je uspeo da slavi sa 6:3 i tako se plasira u drugo kolo gde ga čeka Španac Zapata Miraljes.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
SPORT
Đere preslišao Amerikanca na startu US Opena, Kecmanović poražen posle osvojenog prvog seta
Sadržaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala