- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere preslišao Amerikanca na startu US Opena, Kecmanović poražen posle osvojenog prvog seta

© AP Photo / Frank MolterLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Srpski tenser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo poslednjeg ovosezonskog Grend slema, US Opena, posle ubedljivog trijumfa u tri seta nad domaćim igračem Brendonom Nakašimom - 7:5, 6:4, 6:4, dok je Miomir Kecmanović poražen od Huana Pabla Variljasa sa 1:6, 7:5, 7:5, 6:4.
Protivnik momka iz Sente u drugom kolu biće bolji iz duela između Japanca Šimabukure i Francuza Gastona.
Oko dva i po časa igre bilo je potrebno Đereu da eliminiše 68. tenisera na svetu. Nakon što su razmenili po brejk na startu prvog seta za 2:2, ovaj period igre je odlučen u 11. gemu kada je Laslo drugi put oduzeo servis rivalu i potom na svoj iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0.
U drugom setu, Đere je već u prvom gemu napravio brejk i stekao prednost. Potom su obojica servirali precizno da bi Amerikanac uzvratio brejkom za 4:4. Ipak, nije Nakašima uspeo da ga potvrdi, dozvolio je Đereu ribrejk i izgubio i drugu deonicu.
Ni treći set nije doneo Amerikancu nikakvu nadu ili utehu. Đere je u petom gemu napravio krucijalni brejk za 3:2 i potom korak po korak rutinski priveo meč kraju - 6:4.
Miomir Kecmanović je završio učešće na Grend slem turniru u Njujorku porazom posle 3 sata i 14 minuta igre od Peruanca Variljasa, sa 1:6, 7:5, 7:5, 6:4.
Kecmanović je došao do prvog seta, ali je potom protivnik zaigrao na boljem nivou i preokretom se plasirao u dalje takmičenje, što znači i kraj za srpskog tenisera, trenutno 46. na ATP listi.
Publika na US Openu prethodno je videla i jednu senzaciju ove večeri na početku turnira, pošto je Danac Holger Rune eliminisan već u prvom kolu. Od njega je bolji bio Španac Roberto Karbaljas-Baenja, koji je slavio sa 6:3, 4:6, 6:3, 6:2.
Špancu, 63. teniseru sveta, ovo je prva pobeda u karijeri protiv tenisera iz top 10.
Inače, četvrti teniser sveta Rune je bio projektovani rival našeg Novaka Đokovića u polufinalu, pa je tako Srbin ostao bez jedne od potencijalnih „mina“.
Novak Đoković i Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
SPORT
Amerikanac zna na koga bi se kladio na US Openu da mu upere „pištolj u glavu“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
SPORT
Novakova dva cilja u Njujorku – jedan može da ostvari već na prvom koraku
Novak Đoković na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Da li je US Open najteži za osvajanje i kakve su šanse Novaka Đokovića?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala