- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak Amerikancima pričao o Srbiji: „Drago mi je što je ispod radara“

© AP Photo / Jason DeCrowNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Maestralan meč odigrao je Novak Đoković na startu US Opena, gde je za 96 minuta poslao Francuza Aleksandra Milera kući. Poručio je Srbin posle pobede da je koncentracija jako bitna, a dotakao se i Mundobasketa i učešća košarkaša Srbije koji su za sada na dve pobede iz isto toliko odigranih mečeva.
Zbog vremenske razlike Đoković nije stigao da isprati meč 2. kola Mundobaketa u Manili u kom su Orlovi savladali Portoriko rezultatom 94:77, čime su obezbedili plasman u drugu fazu, odnosno novoformiranu grupu u koju će stići dve reprezentacije iz Grupe A u kojoj se nalaze Dominikana, Italija, Angola i Filipini.
„Pratim košarkaše, naravno da pratim. Obožavam košarku, imam sjajan odnos sa Bogdanom. Nisam stigao da ih gledam jer je vremenska razlika velika, ali pratim šta se dešava. Želim da osete dobru energiju i timsku energiju. Što manje pažnje da obraćaju na distrakcije. Ne dajem sebi za pravo da stručno pričam o košarci, ali mi je krivo što dosta ljudi to radi. Kritikuju momente i pre nego što startuje turnir. Mi smo košarkaška nacija, jedna od najuspešnijih u istoriji. Drago mi je što su ispod radara, tada imaju priliku da pokažu koliko su zapravo dobri“, rekao je Đoković.
Pričajući i meču sa Francuzom kog je razbio rezultatom 6:0, 6:2, 6:3, Novak je rekao.
„Pre početka meča bio sam uzbuđen što ću ponovo igrati ovde. Uvek volim da igram na stadionu 'Artur Eš'. Važno je da sam odigrao dobro i koncentrisano od početka do kraja“, rekao je srpski as.
Naredni rival biće mu Španac Zapata Mirales, a Novak je povodom toga rekao.
„On je specijalista za šljaku u to nema sumnje. Neće biti lak protivnik. To se odnosi na sve koji su došli na US Open. Trudim se da odigram najbolje i nadam se pobedi za dva dana“, istakao je Novak Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
SPORT
Đoković „ekspres“ – Srbin za 96 minuta do drugog kola US Opena i povratka na tron
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala