- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitrović pokazao Arapima da glava ne služi samo za postizanje golova /video/

© AP Photo / Javad ParsaAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2023
Pratite nas
Dva meča Aleksandra Mitrovića za Al Hilal i dva fantastične partije, krunisane prvo golom, a zatim i asistencijom. Posle pogotka na premijeri u Saudijskoj Arabiji, Mitar je ovoga puta glavu koristio da bi asistirao u pobedi nad Al Etifakom rezultatom 2:0 (2:0).
Pokazao je bivši centarfor Fulama i rekorder po broju golova za nacionalni tim Srbije da mu glava ne služi samo za postizanje golova.
Fudbalsku inteligenciju demonstrirao je u 24. minutu, kada je glavom idealno „spustio“ loptu Brazilcu Malkomu koji je rutinski pogodio dalji ugao i doneo prednost Al Hilalu.
U odsustvu suspendovanog Sergeja Milinković-Savića koji je „pocrveneo“ u prethodnom meču Al Hilala zbog udaranja glavom protivnika, Mitrović je na sebe preuzeo ulogu pakera, prepustivši Malkomu i Salemu Al Davsariju da tresu mreže.
Očekivao se debi papreno plaćenog Brazilca Nejmara, koji će definitivno biti prva zvezda ekipe koju s klupe vodi Žorž Žesus, ali će navijači morati još malo da sačekaju.
Trijumf Al Hilala nad Al Etifakom obezbedio je ekipi drugo mesto na tabeli saudijske Pro lige. Prvoplasirani Al Itihad je maksimalan posle četiri uvodna kola, dok Mitrovićev i Sergejev tim ima 10 bodova.
Podsetimo, Aleksandar Mitrović je nedavno stigao iz Premijer lige i Fulama u redove Al Hilala za obeštećenje od oko 52,5 miliona evra i godišnju platu oko 25 miliona evra.
Pre njega, u klub koji je odradio verovatno najbolji prelazni rok ovog leta na svetu, stigli su Nejmar, Malkom, Ruben Neves iz Vulverhemptona, Sergej Milinković-Savić iz lacija, Kalidu Kulibali iz Čelsija i, sada već bivši golman Sevilje, Bunu.
Mateus Saldanja, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Superligaška rehabilitacija – Partizan zalečio „petardu“ protiv Javora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala