- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Superligaška rehabilitacija – Partizan zalečio „petardu“ protiv Javora

© FOTO: FK PartizanMateus Saldanja, Partizan
Mateus Saldanja, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Javor sa 3:1 u okviru petog kola Superlige Srbije. Pred nekoliko stotina gledalaca u Humskoj viđeno je nekoliko lepih poteza, a crno-beli su se rehabilitovali posle blamaže koju su doživeli u Danskoj u meču plej-ofa za Ligu konferencija.
Posle prvog poluvremena Partizan je vodio sa 1:0, a jedini gol bio je delo Holanđanina Kvinsija Meniga u 22. minutu. Domaćin je mislio da je duplirao prednost u finišu prvog dela kada je gol postigao Brazilac Saldanja, ali je on posle provere u VAR sobi poništen zbog malog ofsajda.
Na 1:1 izjednačio je Dino Dolmagić u 48. minutu. Desni bek gostiju je stigao nadomak šesnaesterca Partizana, a onda uputio sjajan šut koja je završio pod same rašlje gola nemoćnog Aleksandra Jovanovića.
Posle primljenog gola, Partizan je krenuo silovito ka mreži Javora, pa je u 56. minutu stigao do novog vođstva. Stojković je ispred kaznenog prostora gostiju oduzeo loptu, uposlio Natha, a ovaj mu vratio pas, pa je desni bek savladao golmana Javora - 2:1.
Tačku na trijumf domaćina stavio je Brazilac Mateus Saldanja u 69. minutu meča. Inače, za crno-bele je debitovao Norvežanin Gajas Zahid koji je ušao u igru u 59.
Partizan je tako iskoristio jučerašnji senzacionalni poraz Crvene zvezde od Voždovca (2:3) i približio se na tabeli aktuelnom šampionu. Zvezda ima 12 bodova, Partizan deset (uz meč manje), dok lidersku poziciju drži TSC sa 13 osvojenih bodova.
Plasman obezedio Sofascore
Fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Prvorazredna senzacija i citiranje Vujoševića: „Mnogo opasna pobeda“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala