- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogat sportski dan uz Sputnjik: Orlovi za let u drugu fazu, savršene gracije i „nesanica“ zbog Novaka

© Sputnik / Lola ĐorđevićOgnjen Dobrić
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Ponedeljak, 28. avgust, biće izuzetno sadržajan dan za sve one koji vole i prate sport. Uz Sputnjik ćete moći da pratite uživo meč drugog kola Mundobasketa gde Srbija od 14 sati igra protiv Portorika, već od 17 na teren će odbojkašice protiv Švedske, dok će oko tri sata iza ponoći meč prvog kola US Opena igrati Novak Đoković.
Košarkaši Srbije demonstrirali su silu na premijeri u Manili, savladavši nedoraslog rivala Kinu, sa 42 poena razlike.
Jedina loša stvar bila je povreda Filipa Petruševa, bivšeg košarkaša Crvene zvezde koji je karijeru nastavio u NBA ligi u redovima Filadelfije. Iskusni centar, koji može da igra i četvorku, iskrenuo je zglob u ranoj fazi meča i morao je da napusti parket.
Nije trenirao na poslednjem treningu, ali je selektor Svetislav Pešić poručio da povreda nije ozbiljnije prirode i da osim neminovnog otoka nema drugih posledica, te da će biti na rasplaganju za naredne mečeve, dok će Portoriko verovatno preskočiti.
Susret Srbije i Portorika, pratite uživo uz Sputnjik sport, a onda sledi novi lajv praktično već što se završi košarka, uživaćemo u novoj partiji srpskih gracija.
Tijana Bošković i drugarice imale su savršenih pet od pet u grupi i sata takmičenje na Evropskom prvenstvu nastavljaju u osmini finala, a rival im je Švedska.
Srbija je apsolutni favorit i tek sad kreće ono pravo, nokaut faza koja vodi ka borbi za medalju. Srbija je na prvenstvo stigla kao šampion sveta.
I za kraja dana, kao poslastica ostao je Novak Đoković. Najbolji teniser sveta svih vremena će u toku noći između ponedeljka i utorka, negde oko tri ujutru, igrati meč prvog kola protiv Francuza Aleksandera Mulera.
Podsetimo, Đoković u Njujorku juri 24. Grend slem titulu, posle jednogodišnje pauze zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države koju je imao kao nevakcinisani stranac.
Bogat sportski dan je pred nama, a vi ostanite uz Sputnjik i ispratite sve pomenute mečeve i brojne detalje koje ćemo se truditi da vam dočaramo.
Angelina Topić, Budimpešta - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Angelina Topić sedma na Svetskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala