- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Angelina Topić sedma na Svetskom prvenstvu

© AP Photo / Bernat ArmangueAngelina Topić, Budimpešta
Angelina Topić, Budimpešta - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Mlada srpska atletičarka Angelina Topić (18) nastupila je ove večeri u finalu Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti u disciplini skok uvis. Posle velike borbe i sjajnih skokova zauzela je sjajno sedmo mesto.
Naša atletičarka je iz prvog pokušaja preskočila visinu od 185, zatim i od 190 centimetara i delovala vrlo samouvereno. Nije Angelina uspela u prvom pokušaju na visini od 194 centimetara, ali zato jeste iz drugog. Lepim i elegantnim skokom.
Ironično, zaustavljena je na visini svog ličnog rekorda od 197 centimetara. Tri puta je skakala i nije uspela da preskoči. Nažalost, prilikom poslednjeg skoka nedostajalo je i malo sreće...
Pošto je šest devojaka već bilo stalo na visini od 194 centimetara, bilo je jasno da će naša Angelina sigurno biti među osam najboljih skakačica na svetu. Na kraju je sedmoplasirana i to je veliki uspeh.
Iako je verovatno mogla da pobedi visinu od 197 centimetara, mlada atletičarka nema za čim da žali. Može da bude ponosna na sve što je uradila u Budimpešti ove nedelje jer je sigurno stekla veliko iskustvo za godine koje dolaze.
Ćerka našeg proslavljenog skakača uvis Dragutina Topića, stigla je do finala nakon što je uspela da preskoči visinu od 192 centimetra u kvalifikacijama.
Topićeva je bila najmlađa takmičarka u finalu, a nasuprot sebe je imala dosta veliki broj svetskih zvezda, kao i aktuelnih šampionki. S druge strane, Angelini je ovo bilo prvo Svetsko prvenstvo na otvorenom, važno iskustvo za budućnost.
U finalu je učestvovalo ukupno 15 devojaka. Zlato je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik, srebro je pripalo Australijanki Eleonor Paterson, a bronza njenoj zemljakinji Nikoli Olislagers.
Novak Đoković na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Da li je US Open najteži za osvajanje i kakve su šanse Novaka Đokovića?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala