- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medalja je izostala, ali je legenda imala poruku za naslednicu i Srbiju: „Vežite se, polećemo“

© Foto : Atletski savez SrbijeAngelina Topić
Angelina Topić - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2023
Pratite nas
Legendarni srpski atletičar Dragutin Topić oglasio se nakon što je njegova naslednica Angelina, osvojila sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u skoku uvis. Popularni Top, poručio je da je ponosan na 18-godišnju naslednicu, čiji je ujedno i trener, poručivši da će ono pravo uslediti godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Parizu.
Supertalentovana Angelina Topić koja je svetla budućnost srpske atletike nije uspepa da preskoči sopstveni rekord od 197 centimetara, njen najbolji skok iznosio je 194 cm, dok je Ukrajinka Jaroslava Mahučik odnela zlato sa visoniom 201 centimetar. Angelina je na kraju morala da sae zadovolji sedmim mestom na SP u Mađarskoj, ali njen otac i trener Dragutin Topić nije zabrinut zbog toga.
Štaviše, ponosan je i najavljuje velike stvari od svoje naslednice.

„Sedma na planeti! Srce bi da pukne od ponosa. Hvala ti što si baš takva kakva jesi, pre svega, dostojanstvena. Next major stop „Paris 2024“, vežite se, polećemo! Hvala svima na neverovatnoj podršci i ljubavi koju ste podelili sa Angelinom, do neba sam vam zahvalan“, napisao je na društvenim mrežama legendarni Dragutin Topić.

Angelina Topić bila je najmlađa takmičarka u finalu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u kom je učestvovalo 15 devojaka. Zlato je uzela pomenuta Ukrajinka, druga je završila Australijanka Eleonor Paterson, dok je bronzu oko vrata stavila Nikoli Olislagers, takođe iz Australije.
Nedugo zatim oglasila se i Angelina koja je iznela utiske posle velikog takmičenja u kom je medalja izostala.
„Veoma sam zadovoljna ovim učešćem, na ovom meni do sada najvećem prvenstvu. Rezultatski gledano, da je moglo bolje, moglo je malo. Duga je sezona, falilo je tu malo energije i svežine. Veoma sam zadovoljna samim plasmanom, samim rezultatom. Za medalju je realno gledano trebalo dosta. Ovo su zaista neverovatne devojke, koje su već sada na nekim tim visinama od dva metra“, izjavila je Angelina Topić posle finala.
Angelina Topić, Budimpešta - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
SPORT
Angelina Topić sedma na Svetskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala