- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Kada 128 poena nije najvažnija stvar...

© Foto : FIBAKošarkaši Kanade
Košarkaši Kanade - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Pratite nas
Ne prestaju da padaju svetski rekordi na Mundobasketu na Filipinima, u Indoneziji i Japanu. Posle oborenog rekorda po broja gledalaca na meču Filipini – Dominikanska Republika – 38.115, sada je Kanada podigla lestvicu visoko kada je u pitanju broja asistencija u jednom meču – 44! Imamo novi svetski rekord!
Zamislite koliko je impresivno kada jedna selekcija na jednom velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo, postigne 128 poena, a to ne bude najvažnija stvar...
Drugi favorit Mundobasketa je još jednom demonstrirao silu, pregažen je Liban sa 55 poena razlike (128:73), ali je sva pažnja usmerena ka asistencijama.
Pao je rekord Mundobasketa, otkako se od 1994. godine vodi zvanična statistika.
U redovima selekcije „javorovog lista“ prednjačio je Tre Bel Hejns sa osam dodavanja, na sedam je stao Nikil Aleksander Voker, Olink i Srab imali su po pet. Kanađani su u meču sa selekcijom s Bliskog istoka odmarali pojedine igrače, dok je minutaža za one koji su na parketu bila raspodeljena na oko 20 minuta.
Jasno je da utakmica drugog kola Grupe H u kojoj su još Letonija i Francuska nije bila ravnopravna, jer su Kanađani bili apsolutni favoriti, ali... Teško da je iko mogao da predvidi da će Šaj Gildžus-Aleksander, Nikel Aleksander Voker i ostali brojati čak do 128 i da će to pasti u drugi plan zbog oborenog rekorda po broju asistencija.
Da bi ipak stvari mogle da odu u tom pravcu moglo je da se nasluti već posle uvodne deonice kada je Kanada zatrpala koš Libana sa 29 poena, dok je u drugoj ta brojka bila još impresivnija i nestvarnija – 37.
Takav razvoj stvari na parketu u dvorani u Indoneziji omogućio je Kanađanima da se razigraju i da ređaju asistencije, što je rezultiralo pobedom od 55 poena razlike i oborenom rekordom od čak 44 dodavanja.
Kada su poeni u pitanju, najefikasniji je bio Beret sa 17, pratio ga je Bel-Hajns sa 15.
Sve navedeno samo je pojačalo utisak da su svetski bukmejkeri vrlo dobro znali šta rade i kakve prognoze daju, kada su Kanadu svrstali na drugo mesto favorita u jurišu na zlato, odmah iz Amerike.
Nikola Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2023
Mundobasket 2023
„Sokolovi“ lete u drugu fazu Mundobasketa – Kanada brojala do 128!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala