- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Najvažnije – svi igraju!

© Foto : FIBASrbija - Kina
Srbija - Kina - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Dobro je. Počelo je dobro. Više nego dobro, počelo je odlično. Reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu protiv Kine na otvaranju Svetskog prvenstva, slavila sa 105:63, a verovatno najvažniji podatak bio je da su se svih 12 igrača upisali u strelce. To može da raduje.
Lepo je videti rubriku poeni kod Orlova: 12 igrača, svih 12 su dali barem po jedan poen, a petorica su bili dvocifreni.
Kada su ovakve utakmice u pitanju, kada je 42 razlike, principi igre nisu toliko očigledni zbog velike rotacije, ali je Svetislav Pešić ovu prvu utakmicu iskoristio upravo za to - da razigra što veći broj igrača kako bi mogao od njih da dobija učinak u nastavku prvenstva.
Dvocifreni kod Orlova bili su Bogdan Bogdanović i Vanja Marinković sa po 14 datih poena, dok je Dušan Ristić ubacio 13. Nikola Milutinov je dodao 11, a Aleksa Avramović 10 poena.
Pratili su ih Nikola Jović sa devet, Filip Petrušev sa osam, Marko Gudurić i Dejan Davidovac sa sedam, Ognjen Dobrić sa šest, Stefan Jović sa pet i Boriša Simanić sa jednim poenom.
Sve ovo govori da su svi pojedinci imali dovoljno kvaliteta da se upišu u strelce protiv Kine (koja istina nije neki bauk), ali i da se lopta delila pošteno.
Tražio se šut iz najbolje pozicije, nije bilo sebičluka i to je možda i najveća pobeda u ovom prvom meču na turniru.
Zaista se osećala hemija, potreba da se pronađe najbolje rešenje, ma koji saigrač završio napad. Čak su se ispoštovali i oni sa manjom minutažom, a utisak je da je priliku najbolje iskoristio Dušan Ristić koji je ubacio čak četiri trojke iz isto toliko pokušaja.
Najmanju ulogu na ovom meču, a i na prvenstvu, čini se da je imao i da će imati Boriša Simanić.
Pored toga što su naši reprezentativci bili ujednačeni u pogledu poena, isto tako su bili i u pogledu minutaže, što je jako važno.
Potrebno je što više raspoloženih pojedinaca. I to odmornih, neiscrpljenih pojedinaca.
Najviše je na terenu proveo Nikola Jović - 24 minuta, nešto manje Bogdan Bogdanović i OgnjenDobrić, a najmanje Filip Petrušev koji je doživeo povredu. Čak je i on za pet i po minuta ubacio osam poena.
„Filip Petrušev je iskrenuo zglob i mogao je da igra, ali nije bilo potrebe. Ne znam što ne bi bio na raspolaganju za Portoriko. Samo je malo iskrenuo zglob“, rekao je selektor Svetislav Pešić posle utakmice i tako doneo još dobrih vesti.
Sa informacijom da je Petrušev dobro, možemo da konstatujemo da je početna utakmica Srbije na Mundobasketu protekla skoro pa savršeno uz manje padove koncentracije u odbrani i defanzivnom skoku.
Ukoliko naši reprezentativci nastave u ovakvom ritmu, barem protiv Portorika i Južnog Sudana ne bi trebalo da bude problema.
Srbija - Kina - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić posle pobede doneo lepe vesti i govorio o „specijalnim zadacima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala