- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Slučaj dve tone kokaina zaplenjene na jedrilici u Atlantiku: Određen pritvor osumnjičenim

© AP Photo / Openbaar Ministerie, Netherlands Public Prosecution ServiceU Roterdamu zaplenjeno osam tona kokaina u kontejneru sa bananama
U Roterdamu zaplenjeno osam tona kokaina u kontejneru sa bananama - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor četvorici osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Srbije.
Pritvor je određen Slobodanu Kostovskom, Nikoli Stojadinoviću ,Nebojši Subinu i Bojanu Kopitoviću.
Osumnjičenima je pritvor određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, tj. na to da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i tako postati nedostupni pravosudnim organima Srbije, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju suda.
Tužilaštvo za organizovani kriminal je ranije saopštilo da su se osumnjičeni na saslušanju branili ćutanjem.
Uhapšeni se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do 24. avgusta ove godine izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
U internacionalnim vodama, na Atlantskom okeanu u jedrilici je 24. avgusta zaplenjeno oko dve tone kokaina, a jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.
Njih je, kako se sumnja, organizovao Kostovski, koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.
Ova organizovana kriminalna grupa je u navedenom periodu organizovala transport kokaina radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu, preneo je Tanjug.
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
DRUŠTVO
Zaplenjene dve tone kokaina na jedrilici u Atlantiku, hapšenja u Beogradu i Novom Sadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala