- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zaplenjene dve tone kokaina na jedrilici u Atlantiku, hapšenja u Beogradu i Novom Sadu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Dve tone kokaina zaplenjene su danas u zajedničkoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za grad Beograd MUP-a i BIA, a u koordinaciji sa Evropolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici „Oceania dos“, dužine 22 metra.
Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.
Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.
Njih je organizovao, sada lišen slobode S. K. koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.
Pored njega, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne, i to N. S, N. S. i B. K.
„Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ stav 5 u vezi stava 1“, navodi se u saopštenju tužilaštva.
Ova organizovana kriminalna grupa je u ovom periodu organizovala transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu, koju su činili Čeh i Ukrajinac.
Osumnjičenim S. K, N. S, N. S. i S. K. koji su lišeni slobode na teritorijama Beograda i Novog Sada određeno je policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, prenosi Tanjug.
španska policija - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
SRBIJA
Srbin uhapšen na Kanarskim ostvima: Zaplenjeno 700 kilograma kokaina, uhapšen i državljanin Hrvatske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala