- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

„Rica trica“ – 4/4! I to više nije iznenađenje!

© Foto : FIBASrbija - Kina
Srbija - Kina - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Najbolji šuter košarkaške reprezentacije Srbije na otvaranju Mundobasketa u pobedi protiv Kine bio je 214 centimetara visoki centar Dušan Ristić. Ne Bogdan Bogdanović ili neko od bekova, već Ristić koji je gađao neverovatnih 4/4 za tri poena. Ponovo je pokazao kakvu ruku ima.
Zaista se ne viđa često takav šut kod visokih centara, ali Ristić ima zaista mekanu ruku. Bio je novi košarkaš Tenerifa na klupi dugo, ali kada je dobio šansu potpuno je eksplodirao.
Srbija - Kina - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Mundobasket 2023
Najvažnije – svi igraju!
Proveo je na terenu 14 minuta i za to vreme ubacio čak 13 poena i dodao šest skokova. Nije pogađao za dva poena i to je nešto u čemu može da bude ubedljiviji, ali zato je namestio ruku u šutu za tri poena bolje od bilo koga drugog u timu.
Koliko je Ristićbitan za reprezentaciju pokazala je i reakcija selektora Svetislava Pešića kada je neko od medija spomenuo da je Ristićzamena za Nikolu Milutinova i Filipa Petruševa.
„Nije on baš ni zamena, mi znamo šta Dušan može da pokaže. On je to pokazao na svim mečevima. Da li bismo mi došli na Svetsko prvenstvo i kvalifikovali se da nije bilo njega? To ne znamo! On je potpuno drugačiji od Milutinova i Petruševa, ali to je dobro. Voleli bismo da je malo bolji ispod koša, ali nama je Dušan jako važan igrač i on može mnogo bolje i on će to pokazati“, rekao je Pešić posle utakmice.
Prilično je nahvalio svog centra. Potpuno zasluženo. I to nije bio prvi put da se nešto tako dogodilo.
Podsećanja radi, Ristić je bio heroj Srbije u novembru kada je sjajnom partijom pomogao Orlovima da slave protiv Turske i plasiraju se na Mundobasket. I tada je pogodio četiri trojke bez promašaja. Kao i protiv Kine na samom šampionatu.
Pitali smo tada Ristića da prokomentariše svoj šut za tri poena, odmah posle utakmice.
„Te trojke nisu bitne, bitno je da smo pobedili jako dobar tim, motivisanog protivnika koji je došao da nas pobedi i to su dokazali na mnogo načina. Moje trojke nisu toliko bitne“, insistirao je Ristić.
Selektor je morao da reaguje.
Slično kao i u Manili.
„Bitne su, bitne su...“, konstatovao je Pešić i izazvao salvu smeha.
Posle svega toga, pojavila se informacija i da je Ristića, upravo posle meča sa Turskom, Vanja Marinković prozvao „Rica trica“, aludirajući na njegov šut za tri.
Možda je to tada delovala i kao „polušala“, ali sa Ristićem šale nema.
Bio je jedan od ključnih igrača Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket. Došao je na Mundobasket. Ubacio 4/4 za tri poena u prvoj utakmici.
Fenomalana, mekana ruka.
Nadamo se nastavku niza.
Srbija - Kina - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Mundobasket 2023
Najvažnije – svi igraju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala