- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Hteo sam da vidim oca i majku, šokiran sam“: Božović o zabrani ulaska u Crnu Goru

Vladimir Božović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je da je šokiran time što mu danas nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru i da želi da veruje da je u pitanju tehnički problem, kako mu je rekao i premijer Crne Gore Dritan Abazović.
„Pre svega šokiran sam ovim postupkom granične policije jer sam na osnovu presude crnogorskog suda, i na osnovu odluke MUP kojom je ukinuta ta zabrana, nameravao da posetim Crnu Goru i vidim moje roditelje - oca od 89 i majku od 85 godina koje nisam mogao da vidim skoro godinu dana. Rečeno mi je da u sistemu nije sprovedeno uklanjanje te zabrane i da sačekam“, rekao je Božović za Tanjug.
Kazao je da je nekoliko sati sačekao i da mu je zatim rečeno da to ne može da se reši danas, te da očekuje da će to biti izvršeno u najkraćem mogućem roku što mu je, kako kaže potvrdio i premijer Abazović.
„Javio mi se i premijer Abazović koji je rekao da će to u najkraćem mogućem roku biti završeno i sprovedeno, i ja se nadam da ću u najskorijem roku moći da posetim svoje roditelje i kuću gde sam rođen. Zahvalan sam na reakciji države Srbije na današnji rekao bih veoma neprijatan događaj i težak dan za moju porodicu moje roditelje i mene“, rekao je Božović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je razgovarao sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa Abazovićem, podestio je Božović.
„Sa obe te najveće adrese je dobijeno apsolutno uveravanje da je to završeno po presudi upravnog suda Crne Gore od 7. maja 2023. godine, postupilo je MUP kao drugostepeni organ i uvažilo moju žalbu i mog advokata, ukinulo tu spornu zabranu i nije postojala dakle nijedna prepreka, osim ta kako oni govore tehnička, da se to sprovede u sistemu. Želim da verujem da je to u pitanju i da ću u najkraćem mogućem roku moći da posetim svoje roditelje“, rekao je Božović.
Komentarišući dobre odnose Podgorice i Beograda, Božović je rekao da pozdravlja predlog predsednika Vučića za ukidanje svih zabrana ulaska u Srbiju za crnogorske državljane i dodaje da bi to trebalo da bude recipročno praćeno te da se nastavi sa normalizacijom odnosa.
„Iako mi je mnogo teško danas, ne bih želeo da se zbog mene narušavaju ti odnosi. Još jednom kažem, želim da verujem da je tehnička stvar u pitanju, tako sam dobio uveravanje od premijera Abazovića, i kako je moj advokat u kontaktima sa državnim organima Crne Gore, verujem da će to već naredne nedelje biti pozitivno rešeno i da ću moći da posetim rodnu kuću“, zaključio je Božović.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
REGION
„Skandal nad skandalima”: Dačić o novoj zabrani ulaska Božoviću u Crnu Goru
Vladimir Božović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
REGION
Zašto je Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru: Advokat dao objašnjenje
Vladimir Božović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
REGION
Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala