- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Skandal nad skandalima”: Dačić o novoj zabrani ulaska Božoviću u Crnu Goru

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da današnja ponovna zabrana ulaska u Crnu Goru Vladimiru Božoviću, doskorašnjem ambasadoru Srbije u toj zemlji, predstavlja skandal nad skandalima i pokazuje da Crna Gora ne želi normalizaciju odnosa sa Srbijom.
U izjavi za Tanjug, Dačić je rekao da je Božović krenuo da poseti roditelje koji žive u Crnoj Gori, posle odluke Upravnog suda i Ministartsva unutrašnjih poslova, kojim je poništeno prethodno rešenje, i uveravanja da nema više prepreka za njegov ulazak u Crnu Goru.
„O tome sam lično razgovarao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Abazovićem, kao što je predsednik Aleksandar Vučić insistirao na tome u razgovoru sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem. Crnogorski organi današnjom novom zabranom pokazuju da ne poštuju odluke njihovih organa, kao i da im nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom“, poručio je Dačić.
Dodao je da je, s druge strane, Srbija, na predlog predsednika Vučića ukinula sve zabrane ulaska u Srbiju za građane Crne Gore.
„Posle takve odluke crnogorskih organa, ne vidim razlog da nam se uopšte obraćaju ako dođe do odgovarajućih odluka Srbije. Tražimo hitno objašnjenje te odluke i poštovanje odluka njihovih pravosudnih i policijskih organa. Time će se pokazati da li Crna Gora zaista želi normalizaciju odnosa ili ne“, istakao je Dačić.
Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako mu je crnogorski MUP ranije ove nedelje ukinuo zabranu ulaska.
Božović je u telefonskoj izjavi za Portal RTCG rekao da je šokiran odlukom državnih organa Crne Gore i ocenio da je taj postupak „prvorazredni skandal“.
Ranije je MUP Crne Gore saopštio da je poništilo odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.
Vladimir Božović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
REGION
Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala