- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbija je Saletu spremila najbolji poklon: „Ponosan sam!“

© Foto : FIBASrbija - Kina
Srbija - Kina - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Srbije pobedom su startovali na Mundobasketu protiv selekcije Kine koju vodi Aleksandar Saša Đorđević koji je na dan utakmice proslavio i 56. rođendan. Posle poraza Kine slavni Sale govorio je o Srbiji i istakao da je ponosan na to odakle je, a Orlovima je poželeo puno sreće.
Koliko god mora da bude profesionalac i vodi selekciju Kine teško je poverovati da se jedan deo srca Aleksandra Saleta Đorđevića nije obradovao zbog pobede reprezentacije Srbije sa kojom je i sam osvajao medalje kao igrač i trener.
Iz tog ugla Srbija nije mogla da spremi bolji rođendanski poklon za Đorđevića koji 26. avgusta proslavlja 56. rođendan koji mu je čestitao i Košarkaši savez Srbije.
„Nosiocu nacionalnog priznanja, nekadašnjem selektoru Aleksandru Đorđeviću, želimo srećan 56. rođendan! Kao reprezentativac Đorđević je osvojio srebro na OI 1996. godine, zlato na SP 1998. godine, tri zlata i bronzu na EP 1991, 1995, 1997. i 1987. godine“, piše u objavi saveza.
Iz drugog ugla sigurno je da su Orlovi ipak malo i rastužili proslavljenog Đorđevića kao stručnjaka jer njegov tim nije uspeo da pokaže previše protiv sjajnih košarkaša Srbije koji su slavili rezultatom 105:63. Ipak, on je ponosan na Orlove koje je i sam trenirao.
„Emotivna utakmica je ovo bila za mene. Znate da sam mnoge igrače selektirao. Znate gde sam rođen. Ponosan sam gde sam bio i koga sam trenirao. Želim im sve najlepše, da odu što dalje. Biće ovo teško prvenstvo, ali bez obzira što je ovo bila emotivna utakmica za mene, pokušao sam da se okrenem mojim igračima“, rekao je selektor Kine srpskim novinarima na konferenciji za medije.
Pohvalio je Đorđević igru Srbije i istakao da je Kina bila lak plen za silovite Orlove.
„Ovo je očigledno bila sjajna igra za Srbiju. Dostigli su sjajan nivo. Na trenutke su moji momci bili dobri, na trenutke ne. Nismo uspeli da odgovorimo na dobar način. Srbija nas je stalno pritiskala, imaju sjajne bekove i ovo je bila laka utakmica za njih“, dodao je Đorđević.
Selektor Kine smatra da je potrebno vreme da od Kine napravi pobednički tim, a kao primer naveo je upravo Srbiju.
„Kad sam vodio Srbiju, igrali smo protiv Amerikanaca četiri puta. Tri puta smo izgubili, jednom pobedili. Moraš da naučiš da igraš protiv najboljih. Ja želim da Kina bude pobednički tim, ali i moramo mnogo da radimo i napredujemo. Kvalitet je na drugoj strani u ovom trenutku, a mi moramo da nastavimo da radimo kako bismo bili bolji“, istakao je Đorđević.
Podsetimo, Aleksandar Đorđević reprezentaciju Kine vodi od prošle godine.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Mundobasket 2023
Orlovi poleteli sa „plus 42“ – Saletova Kina lak plen na startu Mundobasketa
Slovenija Venecuela Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Mundobasket 2023
Luka spasao Sloveniju, Amerikanci bili na korak do stotke – a Španija pokazala silu
Stefan Jović - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2023
Mundobasket 2023
Jovićeva „zagonetka“ – gde je lopta? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala