- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Apsolutna laž da je Kremlj umešan u pad Prigožinovog aviona

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled moskovski Kremlj
Pogled moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Tvrdnje o tome da je Kremlj, navodno, mogao da bude umešan u avionsku nesreću u kojoj je poginuo Evgenije Prigožin je apsolutna laž, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naravno da sada ima mnogo spekulacija na temu nesreće i tragične smrti putnika, među kojima je i Evgenije Prigožin. Naravno, na Zapadu se sve te spekulacije izvode iz izvesnog ugla. I ovde je, naravno, potrebno osvetliti problem i voditi se isključivo činjenicama“, rekao je on.

Naveo je da za sada postoji mali broj činjenica i da je potrebno da se one razjasne u istrazi.
„Predsednik Rusije Vladimir Putin je na tu temu juče rekao da čeka rezultate istrage koja će biti završena u bliskoj budućnosti, onda ćemo znati detalje“, podsetio je Peskov.
Dodao je da će sve informacije biti objavljene javno nakon što se urade sve neophodne ekspertize, uključujući i genetsku.
Predsednik Rusije je ranije izrazio saučešće porodicama poginulih u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti u kojoj je stradao i Evgenije Prigožin.
Privatni avion „Embraer Legasi“ srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti. U njemu se nalazilo deset ljudi, uključujući tri člana posade. Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli. Na spisku putnika koji je objavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, u avionu se nalazio i Evgenije Prigožin, šef grupe „Vagner“.
Osnovatelь častnoй voennoй kompanii Vagner Evgeniй Prigožin. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
RUSIJA
Putin: Prigožin bio čovek složene sudbine, ali talentovan – dao veliki doprinos u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala