- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Prigožin bio čovek složene sudbine, ali talentovan – dao veliki doprinos u Ukrajini

© Sputnik / Elena Kopylova / Uđi u bazu fotografijaOsnovatelь častnoй voennoй kompanii "Vagner" Evgeniй Prigožin. Arhivnoe foto
Osnovatelь častnoй voennoй kompanii Vagner Evgeniй Prigožin. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti u kojoj je stradao i osnivač grupe „Vagner“ Evgenije Prigožin.

„Izgleda da su se, prema prvim informacijama, u avionu nalazili i zaposleni u 'Vagneru'. Želeo bih da istaknem da su to ljudi koji su dali značajan doprinos našoj zajedničkoj borbi protiv neonacističkog režima u Ukrajini. Mi to pamtimo, znamo i nećemo zaboraviti“, konstatovao je Putin.

On se posebno osvrnuo na Evgenija Prigožina, rekavši da je bio čovek složene sudbine, ali talentovan.

„Prigožina sam poznavao veoma dugo, od početka devedesetih. To je bio čovek složene sudbine, pravio je ozbiljne greške u životu. Postizao je neophodne rezultate i za sebe, a i kada sam to tražio od njega zarad opšteg dobra kao što je to bio slučaj poslednjih meseci. Bio je talentovan čovek, talentovan biznismen. Radio je ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu, posebno u Africi i svuda je postizao rezultate“, rekao je Putin.

On je istakao da se Prigožin bavio u Africi naftom, gasom, eksploatacijom plemenitih metala i dragog kamenja.
„Koliko znam, baš juče se vratio iz Afrike i ovde se sastao sa nekim zvaničnicima“, dodao je Putin.
On je dodao da ga je šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin izvestio o početku istrage avionske nesreće sa Prigožinom, te da će to biti obavljeno do kraja.

„Ono što je sigurno, o čemu me je jutros izvestio šef Istražnog komiteta, je da su oni su već pokrenuli preliminarnu istragu tog događaja, da će ona biti sprovedena u potpunosti. U to nema sumnje. Videćemo šta će reći istražitelji“, rekao je Putin. On je dodao da se trenutno sprovode tehničke i genetske ekspertize, za šta je potrebno vreme.

Podsetimo, u padu aviona u Tverskoj oblasti poginulo je 10 ljudi. Federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je da se Evgenije Prigožin nalazio na listi putnika.
Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.
Pad aviona u Tverskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
RUSIJA
"Rosavijacija" potvrdila: Prigožin bio u avionu koji je pao u Tverskoj oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala