- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Rosavijacija" potvrdila: Prigožin bio u avionu koji je pao u Tverskoj oblasti

© Sputnik / Mihail Carюk / Uđi u bazu fotografijaPad aviona u Tverskoj oblasti
Pad aviona u Tverskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
"Rosavijacija" je potvrdila da je u avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti bio Evgenije Prigožin, osnivač grupe "Vagner".

„Prema podacima avio-kompanije, u avionu Embraer-135 (EBM-135BJ) nalazili su se sledeći putnici: Sergej Propustin, Evgenije Makarjan, Aleksandar Totmin, Valerij Čekalov, Dimitrij Utkin, Nikolaj Matusejev, Evgenije Prigožin. Članovi posade: Aleksej Levšin – pilot, Rustam Karimov – kopilot, Kristina Raspopova – stjuardesa“, navodi se u saopštenju koje je „Rosavijacija“ objavila na Telegramu.

Kako je precizirano, avion je izvodio let na osnovu dozvole za korišćenje vazdušnog prostora koja je izdata prema proceduri.
Podsetimo, u Tverskoj oblasti pao je privatni avion Embraer Legacy koji je putovao na relaciji Moskva-Sankt Peterburg, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.
Ministarstvo je u tom saopštenju navelo da se u avionu nalazilo deset ljudi i da su, prema preliminarnim informacijama, svi poginuli.
Predstavnik hitnih službi u međuvremenu je saopštio za Sputnjik da su na mestu pada aviona pronađena tela osam poginulih.
Mali avion u letu - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
RUSIJA
U Tverskoj oblasti pao privatni avion, na listi putnika bio Prigožin /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala