- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dres Švedske – a u srcu Srbija: Sestre Lazić prvi put igraju protiv zemlje svog porekla

© Foto : CEVAleksandra Lazić
Aleksandra Lazić - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2023
Pratite nas
Odbojkašice Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva igraće protiv selekcije Švedske, a u tom timu biće i sestre Rebeka i Aleksandra Lazić, odbojkašice srpskog porekla koje su se rodile i odrasle u Lenhovdu.
Odbojkaška reprezentacija Švedske bila je pravo iznenađenje na prethodnom Evropskom prvenstvu, a ni ovoga puta devojke iz ove zemlje nisu razočarale.
Ponovo su se odlično pokazale Aleksandra i Rebeka Lazić, bliznakinje koje su srpskog porekla, ali pošto su rođene i odrasle u Švedskoj odlučiče su da igraju za tu reprezentaciju.
Odbojkašice Lazić rođene su 1994. godine u Lenhovdi, mestu u Švedskoj, u porodici srpskih iseljenika. Na društvenim mrežama Aleksandra i Rebeka ponosno uz zastavu Švedske ističu i srpsku trobojku.
Blizakinje srpskog porekla potpuno su identične, imaju istu visinu, 188 centimetara, a i obe igraju na poziciji primača servisa. U šali se često ističe da je jedino moguće razlikovati ih po broju dresa jer Aleksandra na leđima nosi broj 11, a Rebeka devet.
Međutim, na aktulenom Evropskom prvenstvu više se ističe Aleksandra koja je 2021. godine na šampionatu bila jedna od glavnih junakinja reprezentacije Švedske. Tada je Aleksandra postigla pobednički poen protiv selekcije Bugarske i odvela Švedsku u četvrtfinale.
Aleksandra je prošle godine proglašena za najbolju igračicu Evropske srebrne lige, a u švedskoj ligi je sa samo 18 godina 2012. bila najbolji poenter te sezone. Ove godine ona je potpisala za Bisonte iz Firence, dok Rebeka nastupa za Kan.
Srbija će imati čega da se pripazi i definitivno Šveđanske na srpski pogon neće biti lak zalogaj, međutim srpske odbojkašice bolje su se pokazale od početka šampionata. U pet mečeva grupne faze ostvarile su svih pet pobeda uz samo dva izgubljena seta,
Reprezentacija Švedske daleko teže je došla do osmine finala. Iz pet utakmica nose samo dve pobede protiv Azerbejdžana i Nemačke.
Odbojkašice Srbije i Švedske do sada nisu nikada u nacionalnom dresu igrale jedna protiv druge, ali nema sumnje da su Srpkinje favoriti pogotovo posle dobre vesti da Tijana Bošković nije teže povređena i da će moći da igra meč osmine finala.
Srbija i Švedska sastaju se u ponedeljak od 17 časova, a pobednik u četvrtfinalu ide na bolju reprezentaciju iz meča Češka – Ukrajina.
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
SPORT
Silovite Srpkinje deklasirale i domaćina – peta uzastopna pobeda na Evropskom prvenstvu!
Tijana Bošković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Srbija krenula sporo pa nadigrala Mađarsku
Srbija – Rusija, odbojkašice, Evropsko prvenstvo u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
SPORT
Tako Srbija treba da igra, a najbolja poručuje: „Ponosna sam na naš mentalitet“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala