- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Koga Sabah „ujede“ i Danaca se plaši

© Tanjug / Jadranka IlićPartizan i Sabah
Partizan i Sabah - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana od 18.30 časova u Danskoj igraju prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija. Protivnik im je drugoplasirani tim tamošnjeg prvenstva, Nordsjeland, koji je ujedno i poslednja prepreka crno-belima na putu ka jeseni u Evropi.
Trener crno-belih Igor Duljaj kaže da je sve osim poraza dobar rezultat za njegov tim.
„Imamo naše ambicije, videli ste da smo prošli Sabah, ali nas sada očekuje ozbiljniji tim. Oni jesu mladi, ali moramo da imamo u vidu kakav su transfer napravili. To je njihov sistem, mnogo mladih igrača koji su brzi, okretni, agresivni. Biće nam izuzetno teško, imaju dve utakmice, posle kojih se računa zbir datih i primljenih golova“, istakao je Duljaj.
Kapiten Svetozar Marković kaže da je najvažnija hladna glava.
„Sigurno je da nas očekuje zahtevna utakmica. Partizan od prvog minuta mora da igra pametno i da igra na rezultat: Utakmice u plej-ofu se igraju glavom i ne smemo previše da se zaletimo, pošto imamo dva meča“, poručio je Marković.
Što se tiče sastava, trener Duljaj je pripremio samo jednu promenu, pa će umesto suspendovanog Kristijana Belića mesto na sredini terena zauzeti iskusni Aleksandar Šćekić.
Ostalih deset igrača biće isti kao i protiv Sabaha prošlog četvrtka, pa će crno-beli istrčati na teren u formaciji 4-2-3-1, u sastavu: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Šćekić - Severina, Natho, Menig - Saldanja.
Što se tiče protivnika Partizana, Nordsjeland je kvalifikacije za Ligu konferencije počeo kao i Partizan od trećeg kola i za rivala je imao rumunski FCSB, koji je u dva meča eliminisao bez poraza. U prvom duelu Danci su remizirali u Bukureštu (0:0), dok su u drugom slavili sa 2:0.
Što se prvenstva Danske tiče, start Nordsjelanda je bio besprekoran sve do proteklog vikenda. Nanizali su pobede sa Viborgom, Arhusom, Brondbijem i Rendersom, ali im je zatim Silkeborg došao glave i naneo im prvi poraz (2:0). Međutim, i u toj utakmici Nordsjeland je bio dominantan u polju što dovoljno govori o kvalitetu tima.
Glavnu opasnost za Partizan predstavljaće Markus Ingvartsen koji je stigao letos iz Majnca za tri miliona evra i već postigao četiri pogotka na šest nastupa za tim iz Faruma.
Pravdu na večerašnjem meču deliće sudijska trojka iz Izraela, predvođena glavnim arbitrom Igalom Fridom.
Glavnыm trenerom moskovskogo Spartaka stal Mikaэlь Laudrup - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
SPORT
Kako je nastala legenda o „fantomu“ iz Zenice
Arturo Vidal - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
SPORT
Neslana šala čuvenog Čileanca: „Dao sam gol zbog kog se golman ubio“
Gajas Zahid - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Partizan promovisao novo pojačanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala