- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neslana šala čuvenog Čileanca: „Dao sam gol zbog kog se golman ubio“

© AFP 2023 / LUIS ROBAYOArturo Vidal
Arturo Vidal - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Čileanski veteran Arturo Vidal (36) uspeo je da šokira fudbalski svet neslanom šalom za koju je mislio da će zabaviti ljude, a izazvala je kontraefekat jer se javnost obrušila na njega.
Nekadašnji vezista Bajerna, Barselone, Juventusa i Intera, trenutno je član brazilskog Atletiko Paranaensea, a tokom jednog lajv prenosa odgovarao je na pitanje o prvom golu u Bundesligi u dresu Bajera iz Leverkuzena.
Vidal se prisetio tog detalja, zaboravio okolnosti i navukao gnev ljubitelja fudbala.
„Bio je to moj prvi pogodak u Evropi u dresu Bajera. Golman je potom pao u depresiju i izvršio samoubistvo“, rekao je Vidal kroz smeh.
Ove reakcije su šokirale ljubitelje fudbala, posebno one u Nemačkoj, jer se radi o Robertu Enkeu, golmanu Hanovera koji je u novembru 2009. počinio samoubistvo u 32. godini, nakon što je patio od depresije, anksioznosti i straha od neuspeha.
Povremeni reprezntativac Nemačke je izvršio samoubistvo kada je stao na prugu, ispred ekspresnog voza koji mu je išao u susret. Policija je potvrdila da je našla oproštajno pismo, ali detalji nisu objavljeni.
Njegova udovica, Tereza, otkrila je da je Enke bio u velikoj depresiji šest godina zbog smrti ćerke i da je ponekad posećivao i psihijatra. Sahranjen je 15. novembra 2009. u Nojštatu, pored groba svoje ćerke.
Inače, Enkeov život opisan je u knjizi Ronalda Renga pod imenom „Život je suviše kratak - tragedija Roberta Enkea“, koja je u Nemačkoj dobila nagradu za knjigu godine.
Gajas Zahid - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Partizan promovisao novo pojačanje
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Urnebesan potez navijača – za sramotu kluba /video/
Barak Bahar, Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Bahar nastavlja remont – i odlasci su u modi na Marakani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala