- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nije samo „šljaker“, zna i na betonu – novo četvrtfinale za Đerea

© AP Photo / Frank MolterLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere izborio je plasman u četvrtfinale turnira u Vinston-Sejlemu. Momak iz Sente je u dva seta bio bolji od mladog Amerikanca Mikelsena sa 6:4, 6:4.
Za prolaz među četvoricu najboljih Đere će odmeriti snage sa Argenticem Sebastijanom Baesom, koji je bio bolji od Australijanca Vukića sa 6:4, 4:6, 6:4.
Dobro je Laslo otvorio meč i već u trećem gemu stigao do brejka. Prednost nije dugo zadržao pošto je Mikelsen, trenutno 133. igrač sveta, oduzeo servis reprezentativcu Srbije u šestom gemu.
Ipak Đere u devetom gemu ponovo pronalazi način da iznenadi rivala, povede sa 5:4 i onda na svoj servis gem stigne do prednosti od 1:0. U nastavku meča viđen je još samo jedan brejk. Napravio ga je Đere u petom gemu, poveo sa 3:2 i onda sigurnom igrom na svoj servis stigao do pobede.
Među osam najboljih prošao je i prvi favorit turnira Borna Ćorić. Hrvat je bio bolji od Amerikanca Moa sa 6:4, 6:7, 6:3. Ćorićev naredni protivnik je Argentinac Serundolo, a u slučaju da obojica prođu dalje, Đere i Ćorić će ukrstiti rekete u polufinalu.
Za Lasla je završnica još jednog turnira sjajna uvertira u predstojeći US Open. Đere je nedavno okončao sjajnu seriju dobrih partija na šljaci gde je stigao do finala Hamburga i polufinala Kicbila. Očigledno mu ni beton nije problem.
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2023
SPORT
„Nadam se da Novak nikada neće prestati da igra tenis!“
Novak Đoković, Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Amerikanci dočekali Đokovića ovacijama u Njujorku /video/
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
SPORT
Kako Novak Đoković „skida“ gigabajte o Karlosu Alkarasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala