- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Šta kaže veštačka inteligencija – kako izgleda savršeni košarkaš iz Srbije

© AFP 2023 / SCOTT OLSONDejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD
Dejan Bodiroga i Peđa Stojaković proslavljaju pobedu u finalu Svetskog prvenstva u košarci 2002. u Indijanapolisu, SAD - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
Čet dži pi ti (Chat GPT) jedan je od alata koji se služi veštačkom inteligencijom i stvarnim informacijama, a na osnovu njih je time kreiran savršeni profil košarkaša iz Srbije.
Kada bi se mogao „napraviti“ idealan košarkaš on bi svakako imao šut Peđe Stojakovića, jednog od najboljih trojkaša ne samo Srbije, već i NBA lige i svih vremena uopšte.
Peđa je godinama „terororisao“ obruče u NBA ligi, a dvaput je pobeđivao na takmičenjima u šutiranju trojki na ol-staru.
Iako se Nikola Jokić smatra verovatno najinteligentnijim košarkašem svih vremena, veštačka inteligencija ga je zaobišla u svom izboru, sasvim izvesno zbog manjka aktuelnih informacija.
Kao igrač sa najboljom takvom karakteristikom izabran je Vlade Divac, dok je najbolji dodavač Miloš Teodosić, a najbolji dribling ima Aleksandar Đorđević.
Iznenađenje u izboru veštačke inteligencije je atleticizam Nemanje Bjelice, a iznenađenje svakako nije izbor Dejana Bodiroge kao igrača sa najvećim liderskim karakteristikama.
Dakle, najbolji košarkaš iz Srbije bi morao da ima ovakve adute:
Šut – Peđa Stojaković
Dodavanje – Miloš Teodosić
Dribling – Aleksandar Đorđević
Košarkaška inteligencija – Vlade Divac
Atleticizam – Nemanja Bjelica
Liderstvo – Dejan Bodiroga
*Sve vesti vezane za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci pronađite u Sputnjikovom specijalu Mundobasket 2023
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Mundobasket 2023
Sa čime Srbija ide u svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala