- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bio je mentor Šarapovoj i ima važne poruke o Đokoviću: „Dobio je udarac – odgovoriće!“

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
Rik Mejsi, američki trener koji je presudno uticao na karijere velikana poput sestara Vilijams, Marije Šarapove i Endija Rodika, rekao je da će poraz koji je Novak Đoković doživeo u nedavnom finalu Vimbldona izazvati pozitivan efekat na predstojećem US Openu.
Podsetimo, Đoković je poražen od Karlosa Alkarasa u finalu turnira gde je imao šansu da osvoji 24. Grend slem trofej. U međuvremenu se i revanširao Špancu u finalu Sinsinatija.
Ipak, Mejsi kaže da će ishod iz Londona i poraz biti pozitivan podstrek za Đokovića.
„Novak je favorit na US Openu. Njegov ego je dobio udarac sa druge strane mreže od Karlosa Alkarasa na Vimbldonu. Ali kada najbolji teniser sveta svih vremena, sa 94 titule i 23 Grend slema u svom džepu, dobije udarac, onda će naći još više odlučnosti i odgovore“, naveo je Mejsi.
Jedan od najboljih trenera u istoriji istakao je da ima i dobro mišljenje o mladom Alkarasu.
„Alkaras je najatraktivnija munja na teniskom nebu još od Serene i Venus. On će motivisati više klinaca da nauče svaki udarac. Još je lepše što će motivisati i više trenera da nauče svaki udarac“, ocenio je Mejsi.
Impresioniran je slavni trener igrom Alkarasa na Vimbldonu i prorekao mu je sjajnu budućnost:
„Karlos ima šanse da postigne nešto što nikada nije viđeno u tenisu. Mislim da može da osvoji svaki turnir na kome igra, ali treba i reći da je to nemoguće. Naravno da će biti poraza. Kad sjajno servirate i pogađate uglove, uvek je sve moguće. Ako ne bude povreda, zaista postoji šansa da Karlos postigne nešto što nije nikada viđeno u tenisu“, rekao je Mejsi.
On je istakao i da je ponudio pomoć mladoj Emi Radukanu koja nikako ne može da pronađe ni trenera ni pravi ritam, a Mejsi ima ozbiljnu istoriju rada sa teniserkama, a jedan je od najznačajnijih za briljantnu karijeru ruske legendarne teniserke Marije Šarapove.
Novak Đoković, Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
SPORT
Posle finala Sinsinatija poručili Novaku – „Ti si dar od Boga“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala