- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle finala Sinsinatija poručili Novaku – „Ti si dar od Boga“

© AP Photo / Aaron DosterNovak Đoković, Sinsinati
Novak Đoković, Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Posle velikog trijumfa nad Karlosom Alkarasom u finalu Mastersa u Sinsinatiju, najbolji srpski teniser Novak Đoković imao je jedno izuzetno zanimljivo gostovanje uživo na popularnom „Tenis kanalu“.
Iako je bio vidno umoran, u razgovoru sa nekadašnjim teniserom, a sada TV voditeljem Prakašom Amritrajem, Đoković je davao interesantne odgovore.
Prakaš ga je dočekao na pravi način:
„Novače, kakav si ti tip. Kakav si tip! Bila je to jedna od najposebnijih stvari kojima smo mogli da prisustvujemo, ne znam odakle da počnem, ali hajde prvo da krenemo od tvog stanja. Imao si set i brejk zaostatka, kako si za ime Boga uspeo da stigneš tu gde si", pitao je voditelj.
Nasmejani Novak je imao spreman odgovor.
„Uf, ne znam, čoveče. Ne znam, ima toliko da se priča, a nemam mnogo energije koja mi je ostala da budem iskren. Bila je to vožnja na rolekosteru za obojicu, počeo sam dobro, bili su veoma topli uslovi tokom dana, igrali smo skoro četiri sata i mislim da su se svakog sata uslovi na terenu menjali. Postajalo je lakše da se igra na terenu jer nije bilo sunca, a onda i toplote koju upija beton i onda isparava. To čini da je na terenu još toplije, osetio sam kao da sam doživeo toplotni udar ili nešto na početku. Imao je set i brejk prednosti, imao je kontrolu, odigrao sam jedan solidan gem sa dela terena na kom smo imali senku i odjednom sam rekao možda imam šansu da se vratim. Nastavio sam i verovao u to. Spasao sam meču loptu, onda je on spasao neke neverovatne meč lopte, igrali smo veoma napet gem da zatvorim meč na 5:4 u trećem setu, bilo je nekih neverovatnih poena, atleticizam od oba igrača… Ovo je bio jedan od najuzbudljivih, najkompletnijih i najtežih mečeva koje sam igrao, bez sumnje", počeo je Đoković.
Bilo je nekoliko zanimljivih udaraca iz Srbinovog reketa.
„Nemaš mnogo vremena da misliš. Kada oba igrača počnu da se osećaju ugodno i kada se naviknu na igru i uslove onda je neverovatno. Imali smo mnogo razmena u trećem setu, mnogo više nego u prva dva seta i manje grešaka, kvalitet tenisa se povećao i svaka razmena ti „oduzme noge i vazduh iz pluća“. Nemaš tada baš mnogo vremena, imaš 20 sekundi ili nešto tako da se regrupišeš i da nastaviš, otkucaji srca su ti na 300. Samo ponekad to radiš automatski sa jedne na drugu stranu i nadaš se da ćeš na pravi način udariti loptu, da ćeš moći da nateraš protivnika da pati na terenu i da pogađa", kaže Đoković.
Priznao je da možda nije motivisan kao pre 15 godina kada je bio mladić, ali da ga ovakvi mečevi pokreću.
„Ja sam i dalje gladan (za uspehom), zapravo stvarno sam gladan jer nisam jeo ništa ceo dan. (smeh). Drugačije je danas, moram da biram trenutke gde želim da budem na najvišem nivou, moram da radim pametno, da pravim strategiju sa timom po pitanju pripreme, treninga i pristupa koja će mi omogućiti da budem najbolji na turnirima koje želim".
Na kraju sjajnog razgovora voditelj je oduševljeno poručio srpskom asu:
„Ti si dar od Boga!“.
Novak Đoković, Sinsinati - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
SPORT
Novakov put je drugačiji i nikada ga ne otpisujte – od agonije do ekstaze! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala