- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poznati danski režiser: Životi Rusa su takođe važni

© Foto : WikipediaLars fon Trir, danski filmski režiser
Lars fon Trir, danski filmski režiser  - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
Danski režiser, scenarista i glumac Lars fon Trir kritikovao je odluku Kopenhagena da Kijevu preda lovce F-16, istakavši da su životi Rusa takođe važni.

„Za Vladimira Zelenskog i Vladimira Putina, kao i za premijerku Danske Mete Frederiksen, koja je juče kao razigrana novopečena ljubavnica pozirala sa osmehom do ušiju u pilotskoj kabini jedne od najstrašnijih modernih mašina za ubijanje: Životi Rusa su takođe važni! S poštovanjem, Lars“, napisao je on na društvenim mrežama.

Prošle nedelje je visoki zvaničnik Bele kuće rekao Sputnjiku da su SAD odlučile da odobre isporuku Ukrajini aviona F-16 koje će dobiti od Danske i Holandije. Prema njegovim rečima, Kijev će ih dobiti od trećih zemalja nakon obuke ukrajinskih pilota.
Premijerka Danske Mete Frederiksen je objavila 20. avgusta o planovima da Kijevu isporuče 19 lovaca F-16. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potvrdio je tu informaciju i izjavio da su piloti i inženjeri već počeli obuku na teritoriji Danske.
Istog dana se premijer Holandije Mark Rute sastao sa ukrajinskim predsednikom. Nakon pregovora Zelenski je saopštio da se Amsterdam usaglasio da isporuči 42 lovca F-16 ukrajinskoj vojsci.
Kako je više puta rekao ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, pojava nove tehnike koja može da nosi nuklearno oružje će za Rusiju biti pretnja sa Zapada. Osim toga, Vladmiri Putin je izjavio da ako Ukrajina dobije lovce, koji će pritom biti van granica Ukrajine, Moskva će razmotriti ideju njihovog uništavanja.
Američki lovac F-16 Falkon - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Kijev u konfuziji zbog odlaganja isporuka F-16
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala