- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Kijev u konfuziji zbog odlaganja isporuka F-16

© Foto : Airman 1st Class Christopher SpaAmerički lovac F-16 "Falkon"
Američki lovac F-16 Falkon - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Ukrajinske vlasti su u konfuziji zbog odlaganja isporuka američkih lovaca F-16, ali u Kijevu ne žele javno da govore o uzrocima onoga što se događa, prenosi televizijski kanal En-Bi-Si njuu pozivajući se na predstavnike Ukrajine.
„Odugovlačenje je izazvalo konfuziju kod ukrajinskih vlasti, kao i kod vojnika na prvoj liniji fronta... Oni ne žele javno da razmatraju objašnjenje SAD o kašnjenju, jer su F-16 osetljiva tema“, navodi televizijski kanal.
Predstavnici američke vlasti su za televizijski kanal rekli da je neophodno da veći broj izabranih ukrajinskih pilota nauči engleski jezik, kako bi mogli da čitaju komande i instrukcije za korišćenje lovaca.
Neophodno je, takođe, da Kijev pripremi mehaničare i inženjere koji su odgovorni za korišćenje F-16, a ostalo je nerešeno i pitanje o tome kakvo će naoružanje Zapad isporučivati Kijevu za američke lovce, dodaje televizijski kanal.
Zamenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Sing izjavila je da Kijev mora da ispuni nekoliko uslova kako bi SAD pristale na isporuke lovaca-bombardera F-16, poput logistike na terenu. Ona je napomenula da su SAD „otvorene za obuku“ ukrajinskih pilota na svojoj teritoriji, „ako Evropi ponestane mogućnosti“.
Tenk T-90M proriv grupa snaga Centar u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ukrajinske snage gađale Donjeck kasetnom municijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala