- Sputnik Srbija, 1920
Samit BRIKS
Samit BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika), kojim predsedava Južnoafrička Republika, održava se od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. Očekuje se da lideri zemalja „petorke“ na samitu razmatraju proširenje organizacije.

Ministar Južnoafričke Republike: U BRIKS postignuta saglasnost o proširenju

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaBRIKS
BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Južnoafričke Republike Naledi Pandor saopštila je da su zemlje BRIKS postigle saglasnost po pitanju proširenja organizacije.

„Dogovorili smo se po pitanju proširenja. Imamo dokument koji smo usvojili u kojem su izloženi principi, procesi za razmatranje zemalja koje žele da postanu članice BRIKS-a. Lideri BRIKS-a daće detaljnije saopštenje pre završetka samita. Tako da je to veoma pozitivno“, izjavila je Pandor za južnoafrički radio „Ubuntu“.

Samit BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) održava se od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. Samitom predsedava Južnoafrička Republika. Prema rečima ministra spoljnih poslova te zemlje Naledija Pandora, lideri zemalja „petorke” će na samitu razgovarati o pitanju proširenja organizacije.
Ranije je objavljeno da je više od 20 zemalja podnelo formalne prijave za pridruživanje asocijaciji, među njima su: Argentina, Iran, Alžir, Tunis, Turska, Saudijska Arabija i Egipat.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2023
Samit BRIKS
Putin o ulozi BRIKS-a: Branimo mišljenje većine sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala