- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika približava vojnu infrastrukturu granicama Rusije i Kine

© AP Photo / Mass Communication Specialist 2nd Class M. J. LieberknechtAmerička flota
Američka flota - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države radi očuvanja imaginarne hegemonije, proširuju svoju vojnu infrastrukturu u azijsko-pacifičkom regionu, približavajući je granicama Rusije i Kine, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Potrebno je spomenuti, da u cilju očuvanja svoje imaginarne hegemonije SAD nastavljaju da provociraju napetosti i nestabilnosti u azijsko-pacifičkom regionu“, rekao je on u ruskom gradu Magadan na sastanku o bezbednosti Dalekog istoka Rusije.

Prema njegovim rečima, Vašington bez ikakve ceremonije širi vojnu infrastrukturu i približava je granicama Rusije i Kine.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je podsetio da su SAD formirale vojni savez AUKUS (SAD, Velika Britanija, Australija), kao i da razmatraju mogućnosti isporuka naoružanja Tajvanu i formiranja novog saveza „tihookeanske četvorke“, koju bi činile: SAD, Japan, Australija i Filipini
Kako je ranije „Kjodo“, Australija, SAD i Japan će 23. avgusta održati vojno-morske vežbe u Južno-kineskom moru. Ruski ambasador navodi da će tri zemlje poslati velike vojne brodove u rejon Filipina.
Radnik čisti ispod zastava sa logom Samita APES-a u Limi. Lideri zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje sastaju se ove nedelje u glavnom gradu Perua. - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
RUSIJA
Ruski ambasador: Amerika stvara barijere u azijsko-pacifičkoj ekonomskoj saradnji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala