Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević: Srbija je pouzdan partner svim svojim susedima

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar odbrane Miloš Vučević
Ministar odbrane Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je da se Srbija ponaša kao pouzdan partner svim svojim susedima i da podržava teritorijalni integritet svih država članica Ujedinjenih nacija.
„Uprkos zlonamernim i neosnovanim medijskim izveštajima, Srbija se ponaša kao odgovoran, pouzdan i predvidljiv partner svim susedima. Naša podrška teritorijalnom integritetu svih država članica UN je bezuslovna. Ipak, ne možemo da pohvalimo nečije nepoštovanje našeg teritorijalnog integriteta“, napisao je Vučević na društvenim mrežama.
On je ukazao da su nedavni događaji potvrdili upozorenja Srbije da „jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova nije slučaj sui generis i da će se, pre ili kasnije, vratiti kao bumerang“.
„Niko u Srbiji zbog toga ne likuje, već su u pitanju činjenice“, naveo je Vučević, reagujući na tvit ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija.
Osmani je prethodno zatražio od Vučevića pojašnjenje zbog izjave u kojoj je on rekao da Aljbin Kurti želi veliku Albaniju i da su se „Severna Makedonija i Crna Gora ogrešile po pitanju Kosova, ali da će im se to obiti o glavu“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala