- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Luka i drugovi

© Foto : FIBALuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
Pratite nas
Selektor Slovenije Aleksandar Sekulić nije morao da brine nijednog momenta jer zna da je Luka Dončić uvek tu za svoju reprezentaciju. Na spisku nema nekadašnjeg kapitena Gorana Dragića koji je odlučio da završi reprezentativnu karijeru, kao ni povređenog Eda Murića.
Naravno, kada su Slovenci u pitanju sve počinje i sve se završava sa Lukom Dončićem koji će biti alfa i omega tima, ali imaće zanimljivu pomoć ostalih saigrača.
Na primer, računaće na pomoć Vlatka Čančara koji je sa Denver Nagetsima postao šamion NBA lige, a tu su i Klemen Prepelič, Majk Tobi i Jaka Blažič.
Najbolji rezultat Slovenije do sada na Svetskim prvenstvima je sedma pozicija iz 2014. godine. Na Evropskom prvenstvu uzeli su jednu medalju (zlatnu 2017), a na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzeli su četvrtu poziciju.
Slovenija će igrati u Grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim Ostrvima.
Gledajući samu grupu, zaista ne bi smelo da bude problema da Slovenci prođu dalje, najverovatnije će to i učiniti sa prve pozicije ako sve bude kao što je na papiru.
Ukoliko Slovenija prođe u drugi krug, sastaće se sa ekipama iz Grupe E koju čine Nemačka, Finska, Australija i domaćin Japan.
SPISAK SLOVENIJE ZA MUNDOBASKET
Bekovi: Luka Dončić, Urban Klavžar, Aleksej Nikolić, Žiga Samar, Jaka Blažič, Gregor Glas, Miha Lapornik, Klemen Prepelič
Krila: Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Zoran Dragić, Gregor Horvat, Aljaž Kunc
Krilni centri i centri: Saša Ciani, Žiga Dimec, Jurij Macura, Blaž Mahkovič, Džordan Morgan, Bine Prepelič, Majk Tobi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala