- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija predstavila novu „antimaterijalnu“ pušku: Ubica američkog „bareta M82“

© Ministarstvo odbrane SrbijeModularna puška M19
Modularna puška M19  - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2023
Pratite nas
Holding „Visokoprecizni kompleksi“, koji je deo „Rosteha“, predstavio je na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2023“ novu pušku velikog kalibra „astarta“, rekao je Sputnjiku predstavnik kompanije.
„Danas je prvi put predstavljena javnosti naša nova antimaterijalna puška kalibra 12,7 milimetara ‘astarta’. Prema oceni naših eksperata puška se prema karakteristikama može nazvati ubicom poznate američke puške iste klase „baret M82“, izjavio je sagovornik.
U zapadnoj klasifikaciji se ove vrste pušaka nazivaju antimaterijalnim jer mogu da uništavaju laku oklopnu tehniku, objekte i druge materijalne ciljeve neprijatelja.
Prema rečima sagovornika, „astarta“ je pouzdana i tačna, a pritom je i laka. Dodao je da je puška precizna zahvaljujući čvrstoj cevi.
Predstavnici kompanije su pojasnili da je na testovima ruska puška pokazala preciznost koja je bila četiri puta veća od puške tipa „baret“. „Astarta“ može da ispali pet hitaca sa 100 metara u krug od 1,5 centimetar, dok „baret“ može toliko metaka da ispali u krug od šest centimetara. Ističe se da su cene pušaka iste.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ održava se od 14. do 20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“ na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti.
Tenk T-90M proriv u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
RUSIJA
Ruski tenk „proriv“ pokreće veštačka inteligencija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala