- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Vidimo nameru Londona da ukrajinske marionete iskoristi i u drugim delovima sveta

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2023
Pratite nas
Rusija konstatuje nameru britanskih vlasti da iskoristi ukrajinske marionete za zadatke i u drugim delovima sveta, rekla je za Sputnjik portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Podsetimo, nedavno je vojno-diplomatski izvor za Sputnjik rekao da je britanska obaveštajna služba MI6 pripremila za slanje u Afriku diverzantsko-kazneni odred sastavljen od ukrajinskih nacionalističkih i neonacističkih formacija čiji je zadatak sprečavanje saradnje tog regiona sa Rusijom.

„Imajući u vidu da se MI6, na čelu sa šefom Ričardom Murom, odnedavno otvoreno hvali svojom umešanošću u planiranje i realizovanje terorističkih napada kijevskog režima na Rusiju, konstatujemo nameru britanskih vlasti da iskoristi ukrajinske marionete za zadatke i u drugim delovima sveta. Posebno kada je, kako se čini, ugrožen snažan uticaj Londona u bivšim kolonijama“, rekla je ona.

Kako je navela, London se i dalje grčevito drži za svoje kolonijalno nasleđe i svim silama se trudi da zemlje tog kontinenta drži u zavisnom položaju.
„Englezi ne žele s njima da razgovaraju kao sa ravnopravnima i smatraju da je, kao i pre, moguće mešanje u njihova unutrašnja pitanja“, ističe Zaharova.
Ona je dodala da je režimu Vladimira Zelenskog potreban samo novac a u tim mahinacijama ukrajinski vojnici očigledno služe kao sredstvo da se Zapadu plati vojna pomoć.
Ukrajina i NATO na veštački način povećavaju konfliktni potencijal u Africi, zaključila je Zaharova.
Samit Rusija - Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
RUSIJA
Zašto Rusija fascinira Afriku: Jedini beli čovek koji nije donosio zlo, ubijanje, pljačku… /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala