- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Blesak Partizana za prekid agonije srpskog fudbala

© Foto : FK Partizan/SandićPartizan
Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Šest utakmica odigrali su srpski predstavnici do sada u kvalifikacijama za evropska takmičenja, u učinak je mizeran – jedna pobeda, i to Partizana nad Sabahom u revanšu (2:0) i čak pet poraza, uz tragičnu gol-razliku 5:13.
Vojvodina je u oba navrata pala pred kiparskim APOEL-om identičnim rezultatom 2:1 u dvoboju 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.
Braga je u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona napunila do vrha mrežu TSC-a iz Bačke Topole. U popularnom „Kamenolomu“ u Portugaliji bilo je 3:0, dok je u revanšu odigranom na severu Srbije rezultato posle samo 20 minuta bio 4:0 za goste.
Do poluvremena je TSC preko bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Lokomotive Moskva Miloša Rakonjca uspeo da ublaži katastrofu – 1:4.
Blesak Partizana u Humskoj, pred oko 10.000 simpatizera, zbog bojkota Grobara koji su ostavili prazan Jug uz poruku upravi da žele da joj vide leđa, prekinuo je agoniju srpskog fudbala u Evropi.
Uspeo je Partizan posle poraza rezultatom 2:0 u Bakuu da se „vrati iz mrtvih“, što nikada do sada nije uspeo u Evropi i da obezbedi dvomeč sa danskim Nordsjelandom u plej-ofu za Ligu konferencija.
U priču upada i Čukarički, koji kreće od plej-ofa za Ligu Evrope, a na tom putu mu stoji favorizovani Olimpijakos.
Prvi meč je u Pireju 24. avgusta od 19 časova, revanš nedelju dana kasnije u Leskovcu.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
SPORT
Karlos nije dozvolio novi krah protiv starog rivala – poznato kad igra Novak
Kada je u trijumf Partizana na evropskoj sceni, to će dosta značiti klupskom koeficijentu Srbije, koji se posle debakla TSC-a i eliminacije Vojvodine „srozao“ i Srbija je 13 sa koeficijentom 23.375, dok je u jednom trenutku bila na 11. poziciji.
Crvena zvezda ima zagarantovano učešće u Ligi šampiona, Čukarički takođe ima grupnu fazu evropskog takmičenja, ostaje da se vidi kog – LIga Evrope ili Lige konferencija, TSC je u Ligi Evrope posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se čeka Partizan kao potencijalni četvrti predstavnik.
Učinak srpskih klubova na evrosceni
APOEL – Vojvodina 2:1
Vojvodina - APOEL 1:2
Braga – TSC 3:0
TSC – Braga 1:4
Sabah – Partizan 2:0
Partizan – Sabah 2:0
Učinak: 1 pobeda i 5 poraza
Gol razlika: 5:13
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala