- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama sa srećnim krajem za ekipu Srbije: „Da niko više ne doživi ovakav problem!“

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
Pratite nas
Drama koja je zatekla ekspediciju Srbije koja učestvuje na Evropskom prvenstvu za odbojkašice okončana je povoljnim ishodom.
Selektor Đovani Gvideti je javnim apelom uspeo da alarmira nadležne koji su omogućili članovima njegovog stručnog štaba da se pridruže ekipi.
Italijanski stručnjak je, na dan kada je ekipa otuputovala u Belgiju, otkrio da njegova dva pomoćna trenera nisu mogla da krenu sa timom zbog problema sa vizom.
Reč je o trenerima iz Turske – prvom pomoćniku Saimu Pakanu i skautu Fatihu Jagdži.
„Pre dva dana sam vas obavestio o problemu mojih pomoćnih trenera sa vizama. Danas ću vam dati neke dobre vesti. Kada su zvaničnici Ministarstva inostranih poslova Turske čuli za ovu situaciju, odmah su me kontaktirali. Oni su obavili sve potrebne razgovore i obezbedili da vize budu odobrene danas. Moji treneri će sutra leteti u Belgiju i pridružiće se timu. Želeo bih da izrazim najdublju zahvalnost svim zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova Turske. Uložili su neverovatan napor od prvog minuta. Voleo bih da niko iz ove prelepe zemlje više ne doživi ovakav problem!“, naveo je Gvideti.
Srbija će prvi meč u Gentu igrati u petak od 17 časova protiv Ukrajine. U nedelju u istom terminu će odmeriti snage sa Slovenijom, dok će u ponedeljak takođe od 17 časova igrati sa Poljskom.
Protiv Mađarske će igrati 23. avgusta od 20 časova, dok će u večernjem terminu dan kasnije grupnu fazi završiti utakmicom sa domaćinom Belgijom.
Plasman u osminu finala obezbediće po četiri najbolje selekcije i sve četiri grupe.
Podsećamo, Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. Uz to su na prvenstvima Evrope do sada osvojile tri zlata, još jedno srebro i bronzu.
Srbija, odbojka, odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
SPORT
Italijan zabrinuo Srbiju pričom o turskim pasošima pred EP: „Loše vesti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala