- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan zabrinuo Srbiju pričom o turskim pasošima pred EP: „Loše vesti“

© Foto: FIVBSrbija, odbojka, odbojkašice
Srbija, odbojka, odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Svetske prvakinje, odbojkašice Srbije, u petak od 17 časova kreću u napad na evropsku krunu, a rival će im biti Ukrajina. Selektor „gracija“ Italijan Đovani Gvideti oglasio se putem društvenih mreža, poručivši da ima loše vesti pred turnir u Belgiji.
O čemu se radi? Naime, dvojica njegovih najbližih saradnika nisu dobili vizu, a problem je nastao zbog njihovih turskih pasoša, dok je je od nadležnih službi izostalo objašnjenje šta je pravi razlog.
Srbija će tako bez dvojice pomoćnika selektora Gvidetija morati da kuje taktiku za rivale na Evropskom prvenstvu, a Italijanu je preostalo jedino da se oglasi i tako iznese razočaranje zbog svega što se krajnje neočekivano dogodilo.
„Loše vesti. Moja dva pomoćna trenera koja poseduju turske pasoše uskraćena su da budu sa timom na Evropskom prvenstvu zbog problema sa vizom. Ta situacija nanosi štetu osnovnim vrednostima sporta i odbojke. Pokušali smo da rešimo ovaj problem tokom prethodnih 15 dana, ali još nije bilo nikakvih rezultata. Radi se o vrhunskim trenerima koji apsolutno zaslužuju da budu deo najboljih organizacija. Nadam se da je ovo poslednji put da se sportski radnici iz Turske suočavaju sa ovakvim problemima. Biću više nego srećan u slučaju da bilo koje telo pomogne u rešavanju ovog problema. Ne samo zbog mene i mog tima, već zbog vrednosti odbojkaškog brenda u svetu“, napisao je na društvenoj mreži selektor odbojkašica Srbije.
Ono što čitavu priču čini dodatno nejasnom odnosi se na detalj da je treći Turčin iz njegovog stručnog štaba Ahmet Eršimek dobio vizu bez ikakvih problema, za razliku od pomoćnog trenera Saima Pakana i skauta Fatiha Jagdže, koji su naišli na „rampu“ u putu ka dobijanju vize.
Aktuelne prvakinje sveta igraju u petak od 17 sati protiv Ukrajine, dok ih dva dana kasnije očekuje okršaj sa Slovenijom. U grupi su još Poljska, s kojom se Srbija sastaje u ponedeljak (17), tu su još i Mađarska (23. avgust, 20 sati) i Belgija za kraj grupne faze 24. avgusta.
Plasman u polufinale Evropskog prenstva obezbediće četiri najbolje reprezentacije iz sve četiri grupe.
Ivana Španović Vuleta - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SPORT
Kraljica Ivana nišani zlato – Srbija sa još osam aduta napada Budimpeštu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala