- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tužilaštvo predlaže suđenje Trampu pred ključni dan u predizbornoj kampanji

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Okružni tužilac u Džordžiji predložila je da suđenje Donaldu Trampu za pokušaj poništavanja izbornog poraza u toj saveznoj državi počne 4. marta 2024. godine u jeku kampanje za republikansku nominaciju kandidata za naredne predsedničke izbore.
Okružni tužilac Fani Vilis pokrenula je krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i predložila datum suđenja koji pada dan pre Super utorka, kada birači u više od deset američkih saveznih država biraju republikanskog predsedničkog kandidata, prenosi Rojters.
Ona je predložila da optuženi budu privedeni i da se izjasne o krivici u prvoj nedelji septembra.
© AP Photo / John BazemoreOkružni tužilac u Džordžiji Fani Vilis
Okružni tužilac u Džordžiji Fani Vilis - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Okružni tužilac u Džordžiji Fani Vilis
Vilisova je u sredu podnela svoj predlog u formi sudskog podneska, ali za sada se ni Tramp lično, ni njegovi advokati nisu oglašavali tim povodom.
Velika porota okruga Fulton u utorak je optužila Trampa i još 18 osoba da su pokušali da ponište poraz na izborima 2020. godine od aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena.
Trampu bi u martu trebalo da se sudi u odvojenom slučaju u Njujorku, gde je optužen za falsifikovanje poslovnih dokumenata u vezi sa isplatama izvršenim jednoj porno glumici da bi ćutala o njihovoj navodnoj aferi.
Zatim bi u maju Tramp trebalo da se pojavi pred federalnim sudom, po optužnici koju je podigao specijalni tužilac Džek Smit, za navodno ilegalno zadržavanje poverljivih predsedničkih dokumenata i opstruisanje napora vlade da ih preuzme sa Trampovog imanja na Floridi Mar-a-Lago.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
SVET
Šerif iz Džordžije pozvao Trampa da dođe u zatvor u Fultonu
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
SVET
Tramp: Optužnica politički motivisana i nameštena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala