- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Optužnica politički motivisana i nameštena

© AP Photo / Sue OgrockiDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je, povodom četvrte optužnice koja je podignuta protiv njega, da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama o čemu svedoči i to, kako je naveo, što se dokument pojavio na veb stranici suda okruga Fulton i pre nego što su optužbe zvanično objavljene.
Tramp je na svojoj društvenoj mreži osudio "lov na veštice" koji se vodi protiv njega, prenosi Bi-Bi-Si.
"Šta je sa dokumentima optužnice objavljenim danas, mnogo pre nego što je velika porota uopšte glasala, a zatim brzo povučenim? Meni zvuči namešteno!", naveo je Tramp.
Tramp je sugerisao da su optužbe protiv njega politički motivisane, postavljajući pitanje zbog čega optužnica protiv njega nije podignuta pre dve i po godine, nego sad usred političke kampanje za predsedničke izbore 2024. godine.
Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani, koji je uz Trampa jedan od optuženih, nazvao je optužnicu "novim poglavljem u knjizi laži".
Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog navodnog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.
To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine, objavio je Rojters.
Optužbe, koje je podigla okružna tužiteljka okruga Fulton Feni Vilis, nove su u nizu pravnih problema za Trampa koji je favorit u trci za republikansku predsedničku nominaciju za izbore 2024. godine. Tužioci su podigli optužnicu protiv Trampa i 18 njegovih saradnika, uključujući optužbe za falsifikovanje i reketiranje.
Na vebsajtu suda okruga Fulton bilo je objavljeno da je Tramp, između ostalog, optužen za ucenu državnih zvaničnika, zaveru za davanje lažnih izjava i zahtevanje od javnog zvaničnika da prekrši svoju zakletvu.
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2023
SVET
Podignuta optužnica protiv Trampa zbog pokušaja da poništi izbore u Džordžiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala