- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavljene prve fotografije ruskog pametnog telefona „R-FON“

© Foto : PixabayAmeričke mreže imaju alternativu.
Američke mreže imaju alternativu. - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Pojavile su se prve fotografije ruskog „pametnog“ telefona „R-FON“ sa operativnim sistemom „ROSA Mobajl“, a objavio ih je direktor Asocijacije profesionalnih korisnika društvenih mreža Vladimir Zikov.
On je za Sputnjik objasnio da će se „R-FON“ proizvoditi u gradu Zelenograd koji se nalazi u okviru Moskovske oblasti.
„Neki delovi se neće proizvoditi u Rusiji, ali se mora reći da se u Rusiji do sada nisu proizvodili telefoni ovog tipa“, rekao je on i dodao da će na telefonu biti napisano „Napravljeno u Rusiji“ (Made in Russia).
Ekspert je objasnio da je „ROSA Mobajl“ formirana na bazi operativnog sistema „Linuks“. Novi telefon je vizuelno nešto između „ajfona“ i „androida“ i kompatibilan je sa „android“ aplikacijama. Precizirao je da kompanija čuva detalje u tajnosti do zvanične najave „smartfona“, čiji je izlazak na tržište planiran za 2024. godinu, a za korporativni sektor i klijente iz državnog sektora za 2023. godinu.
Zikov je pojasnio da će položaj „smartfona“ na tržištu zavisiti od toga kako će on funkcionisati sa „android“ aplikacijama, jer je za korisnika najvažnije da ima veliki broj aplikacija.

„Ako 'R-FON' sa njima bude loše komunicirao onda ga neće mnogo tražiti na našem tržištu. Međutim, do sada se pokazao kao veoma brz telefon, što znači da ima moćan procesor i veliku RAM memoriju“, pojasnio je on.

Prema rečima Zikova, kompanija je objavila da će cena telefona biti do 380 evra, ali konačna cena nije još uvek potvrđena.
Un smartphone sous Android (image d'illustration) - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
RUSIJA
U Rusiji proizveden smartfon za vojsku i specijalne jedinice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala