- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji proizveden smartfon za vojsku i specijalne jedinice

CC0 / Alexas_Fotos / Un smartphone sous Android (image d'illustration)
Un smartphone sous Android (image d'illustration) - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2022
Pratite nas
Grupa „Akvarijus“, koja je deo Nacionalne kompjuterske korporacije (NKK), i „Laboratorija Kapserski“ napravili su smartfon za specijalne namene koji može da se koristi u vojsci i specijalnim jedinicama, piše list „Komersant“ pozivajući se na suvlasnika NKK Aleksandra Kalinjina.
Prema njegovim rečima „Akvarijus“ je napravio ruski smartfon koji su tvorci okarakterisali kao džepni kompjuter. Trenutno je proizvedena prva probna serija od 200 aparata na bazi operativnog sistema „Laboratorije Kasperski“, do kraja godine se planira proizvodnja još 3.000 aparata.
„Mi pozicioniramo smartfon kao aparat koji može preko aplikacije da pristupi korporativnim servisima u sigurnom režimu. Jedan od njegovih elemenata su IP-veze koje su zaštićene specijalnim programima“, pojasnio je direktor „Akvarijusa“ Vladimir Stepanov.
U „Laboratoriji Kapserskog“ su naveli da je operativni sistem „KasperskiOS“ orijentisan na grane u kojima se zahteva visoka sajber bezbednost, na primer u industriji, energetici, državnim ustanovama ili transportu.
Haker - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Nije smešno kao što izgleda: Fišing, višing i smišing – velika bezbednosna pretnja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala