- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Najlepša bajka Mundobasketa

© AFP 2023 / SIMON MAINAJužni Sudan
Južni Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
Pratite nas
Južni Sudan postoji tek 12 godina, a ove godine postali su najmlađa država koja se plasirala na Svetsko prvenstvo u košarci. Napravili su istorijski uspeh pobedom nad Senegalom što im je obezbedilo vizu za Mundobasket gde će biti jedan od rivala Srbiji.
Na klupi košarkaške reprezentacije Južnog Sudana kao selektor nalazi se Luol Deng, legenda NBA lige i sa timom je ostvario neverovatan uspeh jer je njegova reprezentacija upisala devet pobeda u deset mečeva.
Košarkaški savez ove države postoji od 2011. godine, a od tad ujedno i postoji država Južni Sudan. Posle 12 godina postojanja Južni Sudan se dva kola pre kraja plasirala na Svetsko prvenstvo sa prvog mesta.
Ova reprezentacija nalazi se u grupi B zajedno sa Srbijom, Kinom i Portorikom.
Zanimljivo je da su Južni Sudan između ostalog do Mundobasketa odveli Nuni Omot i Kuani Kuani koji su karijeru gradili i u ABA 2. Omot je nosio dres MZT-a iz Skoplja, dok je Kuani igrao za Vrijednosnicu iz Osijeka.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
SPORT
Svetislav Pešić posle dve provere: „Nema problema, nego rešenja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala