- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svetislav Pešić posle dve provere: „Nema problema, nego rešenja“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
Pratite nas
Košarkaši Srbije ostavili su iza sebe prijateljske utakmice sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Poljske, koje su bile zatvorene za javnost i prihvatili činjenicu da duela sa Crnom Gorom u Podgorici, planiranog za danas neće biti.
Odmah su pažnju usmerili ka Akropolis kupu na kome će odmeriti snage sa selekcijama Italije i Grčke, a pomenuti mečevi su na programu 8. i 9. avgusta.
Selektor Orlova Svetislav Pešić je u razgovoru za sajt KSS-a pričao o dosadašanjem delu priprema, otkazima, problemima sa povredama i ambicijama.
„Entuzijazam je na izuzetno visokom nivou, uprkos problemima koje smo imali. Iskreno, ja više volim da kažem nema problema, ima rešenja za probleme. Naravno da nam je žao što Jaramaz i Pokuševeski nisu u mogućnosti da nam pomognu, povrede muče i Trifunovića i Smailagića, videćemo kako će se situacija odvijati“, naglasio je Svetislav Pešić pa nastavio:
„Iza nas su dve kontrolne utakmice. Nije bilo nikakvih tajni. Odlučili smo se da budu zatvorenog tipa jer je cilj bio da pre svega da treniramo, a ne da igramo. U procesu smo uigravanja, a na Akropolis kupu ćemo imati prve zvanične provere. Rezultat nije u prvom planu, ali je naravno veoma bitan zbog samopouzdanja i atmosfere“, podseća selektor.
© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSvetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
Pešić podvlači značaj i ulogu prisustva Bogdana Bogdanovića i Stefan Jović.
„Bogdan Bogdanović i Stefan Jović su u timu i to me raduje. Nepotrebno je trošiti reči o Bogdanoviću koji je uvek maksimalno posvećen ekipi, uspehu reprezentacije. Izuzetno cenim i poštujem odluku Jovića da nam pomogne uprkos privatnim problemima koje ima. Jović će mnogo pomoći Avramoviću i Guduriću, a Bogdanović i Jović će biti možda i ključne karike na Mundobasketu“, poručio je Pešić.
Trofejni stručnjak na kraju poručuje:
„Imamo i mlade snage, snage koje su gladne uspeha. Simanić, Petrušev, Jović su pokazali ogroman napredak, želju i volju. Zadovoljan sam onim što prikazuju na pripremama. U ovom momentu se nadam da će nas zdravlje poslužiti, da ćemo uspeti da formiramo ekipu kadru da opravda očekivanja ljubitelja košarke, uprkos činjenici da nećemo moći da računamo na nekoliko jako bitnih i izuzetno kvalitetnih igrača“, zaključio je Svtislav Pešić.
Srbija je u preliminarnoj fazi na Mundobasketu u grupi sa Portorikom, Južnim Sudanom i Kinom, a dve selekcije će izboriti plasman u drugu fazu takmičenja, koja garantuje mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2023
SPORT
Dante je otišao, ali je jednom objavom naterao crno-bele da se oglase
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala